Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Két százalékot szeretne elérni Ujj György Imre

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2022. április 03. 10:30
Két százalékot szeretne elérni Ujj György Imre
A Munkáspárt és az ISZOMM képviselőjelöltje Orosházán szavazott

Ujj György Imre

Két százalékot szeretne elérni az április 3-i országgyűlési választáson Ujj György Imre, a Magyar Munkáspárt és az Igen Szolidaritás Magyarország Mozgalom (ISZOMM) közös képviselőjelöltje.

A Békés megye gyulai székhelyű, hármas számú választókerületében induló jelölt Orosházán adta le voksát, ezért telefonon nyilatkozott lapunknak.

Ujj György Imre véleménye szerint kizárólag az ő pártszövetségük tekinthető baloldalinak, a Fidesz–KDNP és a Márki-Zay Péter vezette ellenzéki összefogás is neoliberális csoport. Hozzátette, a harmadik utat az általuk célul kitűzött jóléti szocializmus jelentheti.

– Mi 30 éve küzdünk a dolgozókért, a becsületes emberekért, nálunk csalás, sikkasztás, síbolás nem fordult elő – jelentette ki.

Azt is mondta, ha bejutnának az országgyűlésbe, elkötelezetten küzdenének „az ország valós képességeihez méltó jövedelmekért és jóléti intézkedésekért”.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy mivel nem tudtak országos listát állítani, nem sok esélyt lát arra, hogy bejutnak a parlamentbe, sok baloldali gondolkodású, őket támogató ember ugyanis a lista hiánya miatt nem akar rájuk szavazni. Tőlük azt kérte, „hallgassanak a lelkiismeretükre”.  

A választással egy időben tartott népszavazás kapcsán Ujj György Imre úgy fogalmazott, veszélyt lát abban, ha nem „a négy nem” győz.

Azt is kifejtette, hogy programjuk egyik fő célkitűzése, hogy az oktatás az első szakképesítés, illetve diploma megszerzéséig mindenki számára ingyenes és megfelelő színvonalú legyen. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)