Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán Thürmer Gyula azt mondta, hogy a Munkáspárt 40%-os vagyonadót vetne ki a gazdagokra

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2014. március 20. 19:30
Gyulán Thürmer Gyula azt mondta, hogy a Munkáspárt 40%-os vagyonadót vetne ki a gazdagokra
A Munkáspárt a magyar vállalkozókat támogatná, és visszaszerezné a magyar kereskedelmet és élelmiszeripart
Vagyonadót róna ki a tehetősekre a Magyar Munkáspárt – jelentette ki Thürmer Gyula a párt gyulai, nyilvános választási fórumán. A pártelnök az Eszperantó téren mintegy tizenöt szimpatizáns előtt ismertette a Munkáspárt választási programját. A rendezvényen Szőke János, a párt Békés megye 3. számú választókerületében induló országgyűlési képviselőjelöltje elmondta: újra indítaná a gyulai húsipari cégnél a vágást.
Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

A pártelnök szerint az elmúlt 25 évben olyan gazdag, hivatásos politikusok alkották a törvényeket, akik a nagytőke kiszolgálói, és nem tudják, hogy milyen szegénynek, dolgozó embernek lenni. Thürmer Gyula kifejtette: változást csak az hozhat, ha a parlamentben új erők jelennek meg.

– Ezt az új erőt csakis a Munkáspárt jelentheti. Csak a mi pártunk indít ezen a választáson kétkezi munkásokat, gyári munkásokat, parasztembereket, kisvállalkozókat, mikrovállalkozókat, pályakezdő fiatalokat, szegény nyugdíjasokat, orvosokat, pedagógusokat, olyanokat, akik a magyar társadalom többségét alkotják – jelentette ki a politikus.

Thürmer Gyula úgy fogalmazott: a válság terheit a gazdagokkal fizettetnék meg. A Magyar Munkáspárt egyszeri, 40%-os vagyonadót vetne ki azokra, akiknek a vagyona meghaladja a százmillió forintot. Emellett a párt megváltoztatná az egykulcsos személyijövedelemadó-rendszert. Azoknak, akik minimálbérből élnek, nem kellene adózniuk a jövedelmük után, ám mindazokra, akik több mint 500 ezer forintot visznek haza havonta, legalább 45%-os adóterhet rónának ki – részletezte a pártelnök. Mint mondta, a befolyt összegből munkahelyeket teremtenének, kórházat építenének, és az oktatást fejlesztenék.  

Thürmer Gyula hangsúlyozta: az ország legnagyobb problémájának a munkanélküliséget tartják. A Munkáspárt a magyar vállalkozókat támogatná, és visszaszerezné a magyar kereskedelmet és élelmiszeripart – tette hozzá.

– Nem járja az, hogy ez az ország mindent megtud termelni, amire szüksége van, mégis külföldi kenyeret eszünk, külföldi húst eszünk, külföldről hozzuk be a tejet, már a csabai meg a gyulai kolbászban se igazi magyar disznóhús van – mondta.  

Thürmer Gyula szerint közmunka helyett valódi munkahelyeket kell teremteni, és valóban ingyenessé és mindenki számára hozzáférhetővé kell tenni az egészségügyi ellátást és az oktatást.

A politikus úgy fogalmazott: a mostani választáson a Munkáspárt erősebb, mint korábban volt. Thürmer Gyula a Békés megye 3. számú választókerületében induló Szőke Jánost a gyulai választókörzet kipróbált harcosának nevezte. Mint mondta, az egykor a Gyulai Húskombinátban dolgozó országgyűlési képviselőjelölt lelkes híve és alkotója a helyi közéletnek.

Szőke János kifejtette: választókörzetében a mezőgazdaságot és az arra épülő ipart fejlesztené. Kiemelt célja, hogy a gyulai húsipari cégnél újra beinduljon a vágás, valamint hogy a konzervgyár újra hatékonyan és nagy kapacitással működjön. Ezenkívül fellendítené a térség baromfi-feldolgozóiparát, és újra indítaná a megyében a cukorgyártást. 

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba
GYULAI HÍRLAP • 2014. március 20. 19:30
A Munkáspárt a magyar vállalkozókat támogatná, és visszaszerezné a magyar kereskedelmet és élelmiszeripart
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)