Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kilenc menet a boksz „ezüstkönyvéből”

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • L. B.SPORT • 2018. március 18. 09:00
Kilenc menet a boksz „ezüstkönyvéből”
Detre Gábor csatolhatta fel derekára a GBF világszervezet „kisvilágbajnoki” övét

Profi ökölvívó mérkőzés is színesítette a Niedermayer Zsolt által fémjelzett Küzdelem Napja elnevezésű küzdősportgálát március 16-án. A Surman Zoltán promóter által tető alá hozott derbin Detre Gábor és Bimbó Lajos csapott össze a GBF világszervezet nemzetközi bajnoki címéért.

Nagyot csatáztak a felek a GBF világszervezet nemzetközi bajnoki címéért

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A Surman Event Promotion versenyzői Győryné Tóth Zsuzsanna, a Magyar Ökölvívó Szövetség profi tagozatának vezetője, Dőry Miklós, a Magyar Profi Ökölvívó Szövetség bíróbizottságának elnöke, valamint Sasvári Tamás és Gábris Bulcsú bírók előtt léptek a ringbe.

A tíz menetre tervezett ökölpárbajt a gála főmérkőzéseként tálalták a szurkolók elé. A Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnok teltházas közönsége nem csalódott, hiszen a két öklöző parádés meneteket produkálva nyújtott ízelítőt a sportág szépségeiből.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A tízszer három percnyire tervezett mérkőzés első részét a hazai színeket képviselő Bimbó Lajos kezdte jobban, hiszen többször talált rést ellenfele védelmén. Az már azonban jól látszott, hogy a gyulai srác a zárt védekezést erősen hanyagoló stílusa igencsak nehéz helyzeteket fog hozni.

– A mérkőzésre egy maratoni felkészüléssel készültem, amelyben Berki Ferenc, Lechner Zsolt és Surman Zoltán is segítségemre volt. Ha őszinte akarok lenni, akkor ez a vereség a linkeskedéseim miatt fejeződött be idő előtt, hiszen rendszeres kihagytam a reggeli futóedzéseket. Minden elismerésem Detre Gábornak, a jobb vihette haza az övet – mondta el Bimbó Lajos.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Ahogy telt az idő, úgy nőtt ellenfele fölé a nagykanizsai versenyző és határozott ütéseivel forró pillanatokat okozott ellenfelének. A közönség tapsvihara által kísért viadal a kilencedik menetben ért véget, amikor a fürdővárosi ökölvívó sérülés miatt kétszer is megjárta a padlót, amiért Bulcsó Gábris beszüntette a mérkőzést. Ennek megfelelően Győryné Tóth Zsuzsanna Detre Gábor derekára csatolhatta a GBF világszervezet kisvilágbajnoki övét.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Tisztában voltam vele, hogy kemény bunyóra kell készülnöm. Tudtam, hogy ellenfelem szívvel-lélekkel fog harcolni. Nem is okozott csalódást. Hogy őszinte legyek meg is lepett, mert erősebb bunyót produkált, mint amire előzetesen számítottam. A taktikám az volt, hogy az első pár menetben felmérem az ellenfelemet, igyekszem fárasztani és inkább később kapcsolok rá. Ez a taktika hála istennek be is vált, hiszen az állóképességem jobbnak bizonyult. Bevallom a közepe fele majdnem elszámoltam magam, hiszen Lajos több elképesztően erős rohamot indított, amivel sikerült meglepnie. Egy jobb horga át is szaladt rajtam, de mivel a nagy ütésekhez már hozzá szoktam, valahol kicsit élveztem is. A 7. és a 8. menetben sikerült fölé kerekednem, ekkora kezdtem el élvezni a bunyót és azt a produkciót nyújtani, amire készültem. Végül a 9. menetben sikerült egy felütés horog kombinációval pontot tennem a csata végére – nyilatkozta a friss nemzetközi bajnok.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– A mai estén kitűnő mérkőzéseket láthatott a kilátogató közönség. Először is ehhez gratulálnék Niedermayer Zsolt fő szervezőnek és köszönjük az együttműködés lehetőségét. Az est főmérkőzése megfelelő koronája volt a programnak. Mindkét versenyző maximálisan odatette magát, így egy igen jó közönségmérkőzés alakulhatott ki. Tíz menetre volt tervezve a találkozó, de ennek ellenére a fiúk igen erős tempót diktáltak már az első menetekben is. Azt gondolom, hogy mind a ketten kitettek magukért és gratulálok mind a kettejüknek – értékelt Surman Zoltán.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)