Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai csapatok bevették Újkígyóst

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2018. március 12. 14:00
A gyulai csapatok bevették Újkígyóst
Felföldi István SE–Gyulasport NKft. ifjúsági 28-43 (11-25). Felföldi István SE–Gyulasport NKft. 27-41 (12-20)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság délkeleti csoportjának tizenötödik fordulójában a Gyulasport NKft. együttesei a Felföldi István SE otthonába látogattak március 10-én. A Barna Károly vezette gárdák mindegyike begyűjtötte a győzelemért járó pontokat.

Ismét ünnepelhetett a gyulai női kézilabda

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Gyulasport NKft.: Varga M., Bicskei B. 1/1, Nagy I. 9, Szappanos R. 3, Balázs E. 3, Boruzs B. 12/2 és Szabó L. 14. Csere: Hudák, Anderlik A., Tóth M. 1 és Juhász Zs. Edző: Barna Károly.

A fürdővárosi együttesek közül az ifjúságiak kezdték a párharcokat, akik hat serdülőkorú játékossal álltak fel a küzdelemhez. Ennek ellenére hamar magához ragadta a kezdeményezést a vendég együttes, amely lendületben és gyorsaságban is ellenfele fölé nőtt.

A fiatal hazai csapat igyekezett megtörni a vendégek lendületét, de a gyulai gárda gyors és lendületes támadásainak nem találták az ellenszerét. Barna Károly együttese a tizenhatodik percben már tizenkét gólos előnyre tett szert, így kényelmesen irányíthatták a mérkőzést.

A vendégek szekerét Szabó Leila és Boruzs Barbara góljai is tolták: ketten együtt huszonhat gólt tettek a csapat hálójába.

A vendégek a második félidőben tovább tornázták előnyüket, így magabiztos győzelemmel hagyhatták el a játékteret.


Gyulasport NKft.: Borsós E., Héjjas T. 10, Radnóti M. 2, Csapó H., Papné Lukoviczki B. 9/4, Nagy N. 2, Buzási O. 8. Csere: Nagy B., Balázs V. 2, Rácz K. 2, Komlósi Cs., Szabó L. 3, Asztalos A. 1, Csiffáry Cs. 1, Kocsis K. 1. Vezetődző: Barna Károly.

Ahogy azt Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője elmondta, a felnőttgárda egész héten úgy készült, hogy begyűjti a győzelemért járó pontokat.

– Játékosaink bizonyítani akarták, hogy a Gyomaendrőd elleni győzelem nem a véletlen műve volt.

A fürdővárosiak ennek tudatában léptek pályára, és olyan iramot diktáltak, hogy magabiztos előnyt szerezhettek. Barna Károly együttese a 16. percben már öt góllal vezetett a hazaiak előtt, ezt a félidő végére nyolcra sikerült növelniük.

A második félidő 3. percében már tízgólos volt a különbség a két rivális között, a hazaiak ugyanis nem találtak ellenszert a gyors és ötletes gyulai támadásokra, így hasztalan igyekezték megállítani a fürdővárosiak ismétlődő rohamát.

A Lukoviczki Beáta által irányította vendégek minden pályára lépő játékosa nagy akarással vette ki részét a dicsőséges párharcból. Borsós Erika ezúttal is remekelt a „várvárosi” kapuban, Nagy Noémi és Rácz Klára kiváló védőmunkájával, Héjjas Tímea és Buzási Orsolya pedig szélen nyújtott teljesítményével vívta ki az elismerést.

A Gyulasport NKft. mindkét gárdája győzelemmel gazdagította tavaszi eredménysorát, a következő körben pedig az élbolyba tartozó Csorvási SK együttesét fogadják a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

– Ez a csapat nagybetűs csapat. Nagy akarás jellemzett minden pályára lépő játékost. Mindenkinek sikerült játéklehetőséget biztosítani, és éltek is a bizalommal. Lukoviczki Beáta igazi vezéregyéniségnek bizonyult, a mutatott játékért csak gratuláció jár a lányoknak. Nem kis önbizalmat adhat ez a győzelem a hátralevő csaták megvívásához – nyilatkozta a vezetőedző.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)