Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Két hétig a Béke sugárút felől lehet bejutni a Zöldkeresztbe

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2018. február 09. 14:09
Két hétig a Béke sugárút felől lehet bejutni a Zöldkeresztbe
Az épület felújítása júliusban fejeződik be

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Negyven százalékban elkészült a Zöldkereszt 80 milliós beruházása – közölte Görgényi Ernő polgármester február 9-i sajtótájékoztatóján. A városvezető elmondta, a munkálatok miatt február 12-től két hétig a Béke sugárút felől lehet bejutni az épületbe.

Görgényi Ernő emlékeztetett rá, hogy a gyermek-háziorvosi rendelők, valamint a háziorvosi ügyelet épületének korszerűsítésére és akadálymentesítésére 60 millió forintnyi TOP-forrást nyert el a gyulai önkormányzat, a felújítás teljes költsége pedig csaknem 80 millió forint. A munkálatok tavaly októberben kezdődtek, és július 2-án fejeződnek be – tette hozzá.   

Felhívta a figyelmet arra, hogy a gyermek-háziorvosi szolgálathoz, a várandós- és csecsemő-tanácsadásra, valamint a felnőttügyeleti ellátásra február 12-től ideiglenesen a Béke sugárút felől lehet bejutni. Jelezte: az épület megközelíthetőségét érintő munkálatok előreláthatólag két hétig tartanak, az Eötvös utcai bejárat a tervek szerint március elejétől lesz ismét használható.

A polgármester kiemelte: a beruházás keretében a belső tereket és a homlokzatot is felújítják, és akadálymentesítik az épületet. Hangsúlyozta: a terveket az intézményben dolgozókkal és a szülőket képviselő Gyulai Nagycsaládosok Egyesületével is egyeztették.

 

Kiss TamásnéKödmön Zsolt és Görgényi Ernő 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Kiss Tamásné önkormányzati képviselő, a gyulai polgármesteri hivatal humán és társadalompolitikai bizottságának elnöke aláhúzta: a korszerűsítést a szakbizottság is támogatta, hiszen a beruházás a lakosság érdekeit szolgálja.  

Elmondta, a megváltozott igények miatt átalakítják az épület belső elrendezését: felújítás után külön bejárata lesz az egészségügyi dolgozóknak és a betegeknek. Emellett a létesítményben szeparált fertőzővárót és -vizsgálót alakítanak ki.

Ködmön Zsolt, a gyulai Egészségügyi Alapellátás Intézmény február 1-jével kinevezett vezetője hangsúlyozta: mindent megtesznek annak érdekében, hogy a bejárat áthelyezése ne okozzon fennakadást az ellátásban, a változásokra táblákkal is felhívják a figyelmet.

Az intézményvezető lapunknak elmondta: a beruházás révén jobb lesz a rendelők elosztása, és az ügyelet elhelyezése is átgondoltabb lesz. Kiemelte: a tervezésnél az épület szellőztetésére is gondoltak, ami a betegvárók esetében nagyon fontos szempont. Hozzáfűzte: az ívóvízhálózat mellett az elektromos és a telekommunikációs rendszert is felújítják.

A beruházás során korszerűsítik a fűtést, lecserélik a nyílászárókat és a burkolatot, hőszigetelik az épületet, és felújítják a csapadékvíz-elvezető rendszert.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)