Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Dévényi-Dabrowsky Géza a Jobbik jelöltje Békés megye hármas számú választókerületében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2018. január 29. 16:15
Dévényi-Dabrowsky Géza a Jobbik jelöltje Békés megye hármas számú választókerületében
A képviselőjelölt szerint a körzetet be kell vezetni a gazdaság vérkeringésébe

Sajtótájékoztató keretében mutatta be a Békés megye 3. sz. választókerületében induló országgyűlési képviselőjelöltjét a Jobbik Magyarországért Mozgalom január 29-én. A választókerületet Dévényi-Dabrowsky Géza fogja képviselni a közelgő választáson, erről ő, valamint Csengeri Lajos, a párt helyi alapszervezetének elnöke számoltak be.

csengeri lajos és dévényi-dabrowsky géza

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A 48 éves Dévényi-Dabrowsky Géza ügyvédként dolgozik, a Jobbiknak 2009 óta tagja, de már előtte is aktív volt a politikában. A 2010-es országgyűlési választásokon – amikor még máshogy voltak felosztva a választókörzetek – Dél-Békésben indult, 2014-ben pedig Békéscsabán volt képviselőjelölt.

– Nyilvánvalóan a Jobbik programját szeretnénk ebben a választókerületben is képviselni, kormányra kerülésünk esetén megvalósítani – mondta a képviselőjelölt. Kiemelte, hogy határ menti településként Gyulának is fontos a migránskérdés rendezése. Dévényi-Dabrowsky Géza hangsúlyozta, hogy a Jobbik sem kíván illegális bevándorlókat az országba engedni, szeretnék megerősíteni a jelenleg működő rendszert, illetve visszaállítani a határőrséget, ugyanis számukra elfogadhatatlan, hogy a rendőrök dolgoznak a határon, akiknek ez nem feladatuk.

A parlamenti képviselőjelölt fontos feladatnak nevezte azt is, hogy a körzet bekerüljön a gazdaság vérkeringésébe, amely szempontból Gyula is hátrányban van. Hozzátette, hogy a turizmus ugyan erősödött a városban, de munkahelyteremtés nem igazán történt az elmúlt nyolc évben, pedig ezzel garantálni lehetne, hogy a fiatalok ne akarják elhagyni a környéket.

A Jobbik jelöltje szerint kiemelt témaként kezelik az oktatás és az egészségügy fejlesztését, valamint a devizahitel-károsultak ügyét is.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)