Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Feltérképezik a Gyulai járás munkaerőpiaci igényeit

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2018. január 24. 15:35
Feltérképezik a Gyulai járás munkaerőpiaci igényeit
A felmérés révén a térségi együttműködés résztvevői pontosabb képet kaphatnak arról, milyen képzésekre van szükség

Foglalkoztatási fórum a gyulai polgármesteri hivatalban 

Fotó: KBC Békés Megyei Települések Fejlesztéséért Nonprofit Kft.

A Gyulai járás foglalkoztatási együttműködésének keretében felmérik a térségi vállalkozások, intézmények munkaerőpiaci igényeit – tájékoztatta lapunkat közleményében a KBC Békés Megyei Települések Fejlesztéséért Nonprofit Kft.

Mint azt korábban megírtuk, a cég konzorciumi partnereivel, köztük a gyulai önkormányzattal, háromszázmillió forintot nyert el a helyi foglalkoztatási együttműködés kialakítására. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból támogatott program célja a járás munkaerőpiacának bővítése és a foglalkoztatás ösztönzése.

A közleményből kiderül: a konzorciumi partnerek nemrégiben elfogadták a 2018-as munkatervet, és megállapodtak arról, hogy kérdőívvel térképezik fel a vállalkozói igényeket.

Kónya István, Gyula alpolgármestere lapunknak elmondta: a munkaadói igények felmérésével pontosabb képet kaphatnak arról, milyen képzésekre van szükség a járásban. Hozzátette, az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a vállalkozások sok esetben nem találnak szakképzett munkaerőt.   

A projekt keretében egy járási foglalkoztatási paktumirodát alakítottak ki a fürdővárosban. Molnárné Daróczi Edina irodavezető-helyettes megkeresésünkre beszámolt róla, hogy az intézmény tavaly októberben nyílt meg a Corvin Hotel mellett.

Az iroda tanácsadó, kapcsolattartó és információs pontként nyújt segítséget a munkáltatóknak, a munkavállalóknak, és a lehetséges támogatásokról is naprakész információt tud adni – olvasható a KBC Békés Megyei Települések Fejlesztéséért Nonprofit Kft. közleményében.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)