Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hamarosan megkezdődik az Erkel Ferenc gimnázium kollégiumának felújítása

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2017. június 01. 12:15
Hamarosan megkezdődik az Erkel Ferenc gimnázium kollégiumának felújítása
A hatvanas években átadott épület energetikai korszerűsítése 135 millió forintba kerül

Projektindító sajtótájékoztatót tartott a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ június 1-jén, a téma az Erkel Ferenc gimnázium kollégiumának hamarosan kezdődő energetikai felújítása volt. A részletekről Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója, Görgényi Ernő polgármester, Kovács József országgyűlési képviselő, valamint Vantara Gyula országgyűlési képviselő, Békés megye fejlesztési biztosa beszéltek a sajtónak.

görgényi ernőkovács józsefteleki-szávai krisztina és vantara gyula

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

–  A Gyulai Tankerületi Központ iskolafejlesztési programjának első állomásán vagyunk – kezdte köszöntőjét Teleki-Szávai Krisztina. – A pályázatot az elmúlt esztendő végén nyújtotta be a tankerület és az intézményfenntartó központ Gyula Város Önkormányzatának támogatásával, valamint a KBC Békés Megyei Települések Fejlesztéséért Nonprofit Kft. közreműködésével. Az elnyert összeg, amelyből a beruházás megvalósulhat, 135 millió forint.

– 2016 novemberében létrejött a Gyulai Tankerületi Központ, mint önálló költségvetési szerv, január 1-től pedig átvette az illetékességi területéhez tartozó iskolák működtetési feladatait. Gyulán az elmúlt években is számos beruházás valósult meg az oktatási intézményekben a városvezetésnek köszönhetően.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A központ igazgatója megköszönte azoknak a munkáját, akik segítették a projekt megvalósulását. Hozzátette, hogy az energetikai korszerűsítés négy fő elemből áll: a nyílászárók cseréjéből, a homlokzati hőszigetelésből, a lapostető hő- és vízszigeteléséből és egy napelemes rendszer kiépítéséből. A jövőben hazai és uniós források segítségével csaknem 3 milliárd forintból terveznek fejlesztéseket a tankerületi központban.

– Városunk és önkormányzatunk számára is fontos ez az esemény – mondta Görgényi Ernő. – Fejlesztési politikánk megvalósítása során szorosan együttműködünk országgyűlési képviselőnkkel és a megyei fejlesztési biztosunkkal, valamint a Klebelsberg központtal. Ez a felújítás is bizonyítja, hogy ez a partnerség gyümölcsöző, és eredményeket hoz városunknak. Az Erkel Ferenc gimnázium kollégiumának felújítása több szempontból is illeszkedik fejlesztési politikánkba, ezért évek óta készülünk erre a projektre.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A polgármester kifejtette, hogy az Erkel Ferenc gimnázium kitűnő köznevelési intézmény, a megye egyik legjobb gimnáziuma, ezért kiemelkedő jelentőséggel bír. Noha már nem az önkormányzat a fenntartója, elkötelezettek az intézmény korszerűsítési céljainak támogatásában, ezért az elmúlt években is megragadtak minden olyan lehetőséget, amely a fejlesztést szolgálta. A városvezető hozzátette, ahogy eddig mindig, úgy most is kiemelt szerepet kap a környezettudatosság a projekt megvalósításában.

Kovács József megerősítette a felújítás fontosságát. Elmondta, hogy az épületet a hatvanas években adták át, azóta nagyobb volumenű megújuláson nem esett át. Kifejtette, reméli, hogy a rendelőintézet felújítására is sikerül majd forrást találni, azt az épületet ugyanis egy évvel a kollégium előtt adták át.

– Ez már az ötödik kollégium, amely megújulhat Békés megyében – emelte ki Vantara Gyula. A megye fejlesztési biztosa elmondta, hogy ezekből három gyulai, míg kettő Békéscsabán található. Mint mondta, a környezetvédelmi elvárásoknak megfelelően valósul meg a kollégiumok felújítása, a munkálatok közel azonosak. Az öt épület korszerűsítésének összköltsége 681 millió forint.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)