Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ötvenketten tettek állampolgársági esküt Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2018. január 24. 13:35
Ötvenketten tettek állampolgársági esküt Gyulán
Görgényi Ernő: számunkra ez nem csak egy egyszerű jogi aktus

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Ötvenketten tettek állampolgársági esküt január 24-én a polgármesteri hivatal dísztermében. A honosítási ünnepség Bálint Gergely szavalatával indult, majd az egybegyűltek Görgényi Ernő polgármester előtt tették le az esküt.

– Számunkra ez nem csak egy egyszerű jogi aktus – kezdte Görgényi Ernő. – Vannak nemzetek, amelyeknek szerencsésebb a történelme, és a nemzet határain túl élők, akár egy bevándorló is, egy egyszerű jogi eljárás eredményeként kaphatja meg az állampolgárságot. Nekünk, magyaroknak azért, hogy ma itt együtt lehessünk, keményen meg kellett küzdenünk

A polgármester kiemelte, hogy bár a trianoni események után még élt az összetartozás szellemisége, de a második világháború után olyan erők kerültek hatalomra, amelyek mindent elkövettek annak érdekében, hogy ez megszűnjön. Magyarországon úgy nőttek fel nemzedékek, hogy ha családjuk otthon nem mesélt nekik arról, hogy a határokon túl is élnek magyarok, máshonnan nem tudhatták meg.

A köszöntő után az újdonsült állampolgárok Görgényi Ernőtől vehették át a honosítást igazoló okiratot, majd egy pezsgős koccintás zárta az ünnepséget.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)