Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Balesetveszélyes fákat vágnak ki a Csigakertben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2018. január 16. 18:34
Balesetveszélyes fákat vágnak ki a Csigakertben
Az eltávolított növények helyett újakat ültetnek

A Csigakert egyik öreg fája 

Fotó: Gyulai Hírlap

Megromlott állapotú, balesetveszélyessé vált fákat vágnak ki a fürdőváros legrégebbi parkjában, a Csigakertben, a munkálatokat január 17-én kezdik meg a Gyulai Közüzemi NKft. munkatársai – tájékoztatta lapunkat keddi közleményében Szászné Várkonyi Adrienn, Gyula főkertésze.

Mint ismertette, a szakemberek egy kiszáradt kocsányos tölgyet, egy kiszáradt vadgesztenyét, egy odús krisztustövist, valamint egy kettéhasadt krisztustövist vágnak ki, és a széthasadt ágak eltávolításával visszafiatalítják a Dürer-fát.

Hangsúlyozta, a kivágott fákat minden esetben új növényekkel pótolják. Jelezte: az egykor a kastélykerthez tartozó, kétszáz éves Csigakertben tervszerűen zajlanak a faültetési munkálatok, az elmúlt években tizenkét új növényt telepítettek a parkban.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a klímaváltozás jelentősen felgyorsította a zöldterület életciklusát. Hozzátette, a növényállomány állapotának figyelemmel kísérésével és a szükséges beavatkozások elvégzésével megelőzhetők a balesetek. Emlékeztetett: korábban előfordult, hogy kidőlt egy nyárfa fele, vagy leszakadt a Dürer-fa koronájának jelentős része.

Mint írta, a veszélyes mértékben megromlott állapotú fákat a vegetációs időszakon kívül kell kivágni és visszafiatalítani.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)