Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Újévi tornagyőzelem Amazon módra

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2018. január 08. 14:30
Újévi tornagyőzelem Amazon módra
Kisújszálláson sem találtak legyőzőre a Gyulai Amazonok

Új évi futsaltornát rendeztek január 6-án Kisújszálláson. Az idei kupán nyolc csapat mérkőzött meg egymással.

Az új évben is a régi formában játszottak a Gyulai Amazonok

Fotó: Gyulai Amazonok

A négy Békés megyei együttest is a soraiban tudó mezőnyben a Gyulai Amazonok csapata is harcba szállt a tornagyőzelemért. A délelőtt folyamán a Mezőberényi FC és a Szentetornyai Amazonok mellett a címvédő Debreceni Akadémia és a Hívatlanok együttese mérkőzött meg egymással.  

A szentetornyai csapat tagjai semmit sem bíztak a véletlenre, hiszen két győzelem mellett egy döntetlent elérve szerezték meg az első helyet a csoportban. A második helyre a Debreceni Akadémia jött fel, megelőzve a nyeretlen Mezőberényi FC-t. A délutáni csoportban a gyulai lányokon volt a sor, akik három magabiztos győzelmet aratva jutottak a legjobb négy csapat közé, megelőzve a Szolnoki MÁV együttesét. A csorvási fiatalok a csoport 4. helyet szerezték meg a hazai gárda mögött.  

Az elődöntőben a Szentetornyai Amazonok a Szolnoki MÁV ellen maradtak alul szoros csatában, így a bronzéremért folyó küzdelemben várta ellenfelét a Békés megyei együttes. A másik ágon kisdöntőt rendeztek, ahol a Gyulai Amazonok futsalosai ellenfelükön átgázolva jutottak a döntőbe, így az érmekért folytatott párharcokban megismétlődött a csoportmérkőzés párosítása.

A bronzmeccsen a Szentetornya imponáló háromgólos előnyre tett szert, azonban a technikás debreceni együttes a második félidőben 5-4-re fordította meg a találkozót, megszerezve ezzel a torna bronzérmes helyét.

A döntőben Molnár Zoltánné lányai újra alaposan lelépték szolnoki ellenfelüket, így százszázalékos eredménnyel zárva emelhették magasba a trófeát.

Gyulai eredmények: Kétballáb Ördögei–Gyulai Amazonok 1-9, Gyulai Amazonok–Szolnoki MÁV 12-0 és Gyulai Amazonok–Csorvás 16-1. Elődöntő: Gyulai Amazonok–Debreceni Akadémia 5-1. Döntő: Szolnoki MÁV–Gyulai Amazonok 1-10.

Különdíjak: A torna gólkirálynői címét a gyulai Kurai Nikolett érdemelte ki tizenegy találattal, a legjobb játékos címét a szentetornyai Palócz Mónika kapta, míg a legjobb kapusnak a szolnoki Bujdosó Annamáriát választották.

A torna végeredménye: 1. Gyulai Amazonok, 2. Szolnoki MÁV és 3. Debreceni Labdarúgó Akadémia.

Gyulai Amazonok: Németh Viktória, Perjési Rita, Molnár Ágnes, Kurai Nikolett, Balogh Noémi, Lázár Alíz, Kajári Gabriella, Mázik Flóra és Grósz Bianka. Vezetőedző: Molnár Zoltánné.

– Nagyon fontos egyesületünknél, hogy a fiatal és tehetséges játékosokat minél hamarabb a felnőttek között is versenyeztessük. Ez a torna kiváló lehetőséget nyújtott arra, hogy a gyakoroltakat a felnőtt mezőnyben is kamatoztassák, illetve hogy a rutinosabb lányokkal minél hamarabb összeszokjon a társaság. Rendívül jó napot fogtunk ki, gyönyörű gólokat rúgtak a lányok, kivétel nélkül mindenkivel elégedett vagyok. Külön öröm számomra, hogy önzetlenül, ám gólra törően játszottunk a nap folyamán – értékelte lányai újabb sikerét a vezetőedző.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)