Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Karácsony Kupán hangoltak a karácsonyra az Amazonok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. december 19. 16:45
A Karácsony Kupán hangoltak a karácsonyra az Amazonok
Négycsapatos tornán álltak helyt a gyulai futsaltündérek

Az V. Karácsony Kupát rendezték meg december 16. és 17. között Kiskunfélegyházán. A kétnapos viadalon négy csapat versengett egymással.

Kőkemény szezon után vonulhatnak pihenőre a gyulai lányok

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Molnár Zoltánné tanítványainak a Kiskunfélegyházi Astra Bulls, a Miskolci Vénusz és a hazai Brandmission-Artifex gárdájával kellet felvenniük a versenyt.

A kiskunfélegyházi együttes elleni találkozón a gyulai keret akarata érvényesült, így Erdélyi Angéla, Kurai Nikolett és Bálint Rebeka góljaival 3-1-es összesítésben diadalmaskodott. A miskolci alakulat ellen már nem ment ilyen jól a fürdővárosiaknak, hiszen a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei együttes szabályosan átgázolt ellenfelén annak ellenére, hogy bőven adódott lehetőség a gyulai oldalon is.

A torna vasárnapi játéknapja egyben az NB I.-es bajnokság záró fordulója is volt egyben, ahol A Miskolci-Vénusz az Astra Bulls ellen játszotta le bajnoki fordulóját, mellettük pedig az U15-ös együttesek is pályára léptek.

A Gyulai Amazonok csapata a tabella második helyén állomásozó Brandmission-Artifex gárdája ellen lépett pályára. A mérkőzésén nem volt hiány az izgalmakból, hiszen már mérkőzés elejétől mindkét csapat szerette volna akaratát ráerőltetni ellenfelére. A találkozót az ukrán válogatottak és Varga Adél által csatába vezetett hazai gárda kezdte jobban, hiszen egy szerencsés góllal már a 2. percben vezetést szerzett. Öt perccel később Varga Adél szerzett szépségdíjas találatot, amivel már két góllal vezetett csapata a tavalyi NB II.-es bajnok ellen.

A fürdővárosiak sok helyzetet kidolgoztak az első félidőben, ám a torna végén a legjobb kapusnak is megválasztott Ősz Csenge rendre elhárította a támadásokat.

A második félidőben is látszódott a két csapat közötti tudásbeli és taktikai különbség, a fiatal kerettel rendelkező Amazonok nem tudták megállítani a Tolna megyei csapat támadásait. Az eredmény őrzéséhez kellett Csontos Zsanett is, aki az az egész mérkőzésen kiváló formában védett, többször bravúrral hárította a tolnai gárda lehetőségeit.

A 32. percben újabb labda került a gyulai hálóba, amikor is egy szintén megpattanó lövés hullott a hálóba Üveges Katalin révén. A mérkőzés végén Fülöp Diána egy szép góllal még korrigálta az eredményt, de a kétgólos győzelmet nem lehetett elvenni a Brandmission-Artifex gárdájától.

A torna szempontjából fontos mérkőzés volt az Astra-Miskolc találkozó is, ahol a hazaiak nagyon szép játékkal 4-2-re múlták felül ellenfelüket, így a Brandmission-Artifex magabiztos győzelme után három hárompontos csapat versengett a dobogós helyezésekért. A végén a jobb gólkülönbség döntött, így a Gyulai Amazonok a negyedik, a Miskolci-Vénusz harmadik, a Békés megyei csapat által legyőzött Astra Bulls pedig a második helyen végzett. A kupagyőzelmet a Brandmission-Artifex szerezte meg, a torna legjobb játékosának Varga Adélt választották, míg a legtöbb gólt Szalkai Kitti gyűjtötte össze.

Gyulai Amazonok: Csontos Zsanett, Papp Laura, Fülöp Diána, Balogh Noémi, Perjési Rita. Cserék: Molnár Ágnes, Kurai Nikolett, Erdélyi Angéla, Kovács Dóra, Sovány Liza, Kajári Gabriella és Németh Viktória. Vezetőedző: Molnár Zoltánné.

– A Karácsony Kupa második napján teljes koncentrálást kértem a csapattól. Úgy gondolom, hogy a nálunk jóval nagyobb futsalos múlttal és rutinosabb kerettel rendelkező ellenfelünk ellen is helytálltunk. Sajnos ekkora különbség volt a két csapat között ezen a napon, hiszen mi még bőven az út elején járunk. Jól jön a szünet a lányoknak, januárban újult erővel szeretnénk még ennél is jobban megnehezíteni a csapatok dolgát – értékelt Molnár Zoltánné.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)