Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kiderült, kik lettek az idei mézverseny legjobbjai

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2017. december 10. 10:00
Kiderült, kik lettek az idei mézverseny legjobbjai
Az idei év győztese Mikóné Hirth Beáta édesköményméze lett

Az idei Méz és Mézeskalács Fesztiválra nevező termékek legjobbjait december 9-én a gyulai Vigadóban hirdették ki. Az esemény 15 órakor a Göndöcs Benedek Méhészetért emlékérem átadásával indult.

Több mint háromszáz nevezés érkezett a legjobb mézek versenyére

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor

Az elismerést a Békés Megyei Méhész Egyesület alapította azzal a céllal, hogy neves elődjüknek, a megyei szervezet és az országos egyesület alapítójának méltó emléket állítsanak. A díjat idén Fáskerti László, a Békés Megyei Méhész Egyesület méhésze kapta, akiről megtudhattuk, hogy második generációs méhészként tevékenykedik, és korábban édesapja mellett kezdte el a szakmát. Fekvő kaptáras technológiával dolgozik, és elismerői szerint a fiatal méhészek számára is példaértékű iránymutatást ad.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor

Az Év Méze Verseny eredményhirdetése előtt Árgyelán János versenyigazgató ismertette az idei év nevezéseinek legfontosabb adatait. Tájékoztatójából kiderült, hogy 353-an neveztek a legjobb mézek versenyére, ami harmincszázalékos emelkedést jelent a tavalyi évhez képest. Árgyelán János hangsúlyozta, hogy 115 település 139 méhészetéből érkeztek minták a megmérettetésre.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor

A folytatásban Petrucza Alexandra tartott előadást, aki a korábbi mézversenyek statisztikáit foglalta össze. Végül a díjátadó következett, ahol kiderült, kik lettek az idei év legjobbjai. 

Az idei év legjobbja Mikóné Hirth Beáta édeskömény méze lett, így ez a termék lett az Év Kiváló Magyar Méze 2017 cím birtokosa. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)