Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Feldíszítették a gyulai kastély karácsonyfáit

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2017. december 08. 18:26
Feldíszítették a gyulai kastély karácsonyfáit
Diákok és szülők is részt vettek a dekorálásban

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Karácsonyfa-díszítő verseny hirdetett december elején a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont, amire iskolai osztályokat és civil közösségeket is vártak.

A jelentkezők feladata december 8-án a kastély előtti sétányon elhelyezett háromméteres fenyőfák egyikének feldíszítése volt. Nevezni az időjárási viszonyokat jól tűrő dekorációkkal lehetett, mert a karácsonyfák a kávézó teraszán egészen vízkeresztig láthatók.

A helyszínen megtudtuk, hogy idén három csapat érkezett. Főként diákok dekoráltak, méghozzá saját készítésű díszekkel. Az őket kísérő tanárnők egyike, Zsidó Ágnes lapunknak elmondta: a szülők is sokat segítettek a csodaszép díszek elkészítésében.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

– Már tavaly is részt vettünk a kihíváson, amire most egy elsős és egy harmadikos osztályt hoztunk el. A dekorációink jól tűrik majd a rossz időt, mert főként hungarocellből, laminált színezőből vannak, de az egyik szülőnk gyönyörű textildíszeket is varrt – részletezte diákok kísérője.

Kukla Ildikó, az esemény szervezője kérdésünkre kiemelte: már két éve hirdetik meg a karácsnyi kihívást a helyiek között, és idén sem állítanak fel rangsort, mindenkit díjaznak, akik részt vesz a kastély téli programján.

A nyüzsgő délutáni programon a díszítésbe az apukák és anyukák is besegítettek. Az ügyes dekorálók munkáját édességgel és kreatív eszközökkel teli ajándékcsomaggal jutalmazták.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)