Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Lesz a megyének szakképzési stratégiája

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2017. december 07. 15:00
Lesz a megyének szakképzési stratégiája
Együttműködési megállapodást kötött a Gál Ferenc Főiskola és a Békés Megyei Kormányhivatal

Együttműködési megállapodást írt alá egymással a Gál Ferenc Főiskola és a Békés Megyei Kormányhivatal december 7-én. A cél a felek közötti kapcsolatok megerősítése, ezzel is segítve a két intézmény sikeres működését. Az egyezményt Takács Árpád kormánymegbízott és Kozma Gábor, a Gál Ferenc Főiskola rektora írták alá. Az eseményen jelen volt Rákóczi Attila, a kormányhivatal főigazgatója és Kiss-Rigó László, Szeged-csanádi megyéspüspök is.

kiss-rigó lászlótakács árpádkozma gábor és rákóczi attila

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Takács Árpád elmondta, hogy a kormányhivatal sikeres működése négy alappilléren nyugszik, amelyekből az egyik a felsőoktatási és szakképzési intézményekkel való stratégiai partnerség. Mint kifejtette, a kormányhivatalnak ki kellett lépnie a hagyományos szerepből, többek között szükség van a szakképzés újragondolására is a részükről, éppen ezért kötöttek együttműködési megállapodást főiskolákkal, szakképző intézményekkel, amelyekkel a jövőben szeretnék kialakítani Békés megye szakképzési stratégiáját.

– Ebben kitűnő partnerünk a Gál Ferenc Főiskola, amely kiváló fenntartással és szakképzéssel rendelkezik – fogalmazott a kormánymegbízott.

– A legjobb, amely egy felsőoktatási intézménnyel történhet, hogy valóban részesévé válik annak, ami helyi szinten eredményeket hozó működést jelenthet – mondta Kozma Gábor. – A partnerségben a főiskola úgy vesz részt, hogy működésének jelentős része Békés megyében történik, így itt zajlanak a képzéseink is.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A rektor azt mondta, hogy a működési célok meghatározása során meg kell tapasztalniuk a helyi közösségek igényét, a kormányhivatal partnersége pedig ebből a szempontból rendkívül fontos, ez már a 2017-es évben is megmutatkozott.

– Nemcsak arról van szó, hogy részesei lehettünk olyan sikeres programoknak, mint a GINOP, hanem arról is, hogy a Békés Megyei Kormányhivatal számít a segítségünkre, és arra, amit a képzések mellett tudunk nyújtani.

A folytatásban Takács Árpád és Kozma Gábor ünnepélyesen aláírták a megállapodást, majd Kiss-Rigó László fejezte ki örömét, hogy megköttetett a megegyezés, amely reményei szerint mindkét félnek javára fog válni.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)