Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A karácsony költözött a városi könyvtárba

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. KULTÚRA • 2017. december 05. 09:00
A karácsony költözött a városi könyvtárba
A Csillagfény című irodalmi esten jártunk

a Karácsonyi iskola kamarakórusa ünnepi dalokkal állt a közönség elé

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Karácsonyi hangulat költözött a Mogyoróssy János Városi Könyvtárba december 4-én, a Csillagfény című zenés, irodalmi esten. Az előadáson a legkisebbektől az idősebbekig minden korosztály képviseltette magát: ki versel, ki novellával, ki egy dallal örvendeztette meg a közönséget.

Az esemény szervezője, Kisné Czeglédi Márta rövid köszöntőjében azt mondta, hogy az estét azért szervezték, hogy megköszönjék az olvasóknak, hogy a városi könyvtárat választották az év során, és részt vettek a bibliotéka által rendezett eseményeken is.

Az előadásban domináltak az erdélyi szerzők, ahogy több erdélyi népdal is elhangzott, valamint Fekete István és Nagy Bandó András több műve is.

Az estét Váradi Dorka kezdte, aki Csukás István egy versét szavalta el, Uhljar Edina pedig Szabó Lőrinc Esik a hó című költeményét mondta el a közönségnek. A folytatásban hallhattunk egy felcsíki népdalt Bonyhádi Júlia előadásában – aki többször is „színpadra” lépett –, karácsonyi dalokat a Karácsonyi János Katolikus Általános Iskola kamarakórusától, akiket Mári Zoltánné Mészáros Andrea vezényelt, valamint a könyvtár munkatársa, Schriffert-Tóth Eszter is elszavalt egy verset.

Sokan és sokféleképpen léptek a közönség elé az előadás során, de az ünnepi hangulat mindent áthatott, így egy igazán kellemes estét tölthetett együtt a könyvtár közönsége.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)