Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kovács Hanna és Mittag Réka első helyezést ért el a Kis Teleki-virág Vetélkedőn

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2017. november 27. 11:00
Kovács Hanna és Mittag Réka első helyezést ért el a Kis Teleki-virág Vetélkedőn
Hírek a Karácsonyi iskolából

A Karácsonyi János Katolikus Általános Iskola és Gimnázium két tanulója, Kovács Hanna és Mittag Réka 7. a osztályos tanulók felkészítő tanárával, Petróczki Zoltánnéval részt vett a Kis Teleki-virág Vetélkedőn, melyet a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának Interaktív Természetismereti Tudástára, a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület, valamint a szovátai Teleki Oktatási Központ hirdetett meg.

____Eredeti-DSC_0252.JPG

Kovács hanna és Mittag Réka

Fotó: Karácsonyi János Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 

A vetélkedő első fordulója egy pályamű elkészítéséből állt, a tanulóknak öt téma közül kellett választaniuk. Diákjaink „Az Apor családhoz kötődő címerek és szimbólumok” című pályázatukkal jutottak tovább a szegedi, második fordulóba.

A döntőt november 24-én tartották, ahol a 18 csapatnak sokféle, Erdély kultúrtörténetéhez kapcsolódó, valamint természetismereti feladatot kellett megoldania. A fajfelismerés, az Erdélyhez kapcsolódó képfelismerés, a tesztfeladatok megoldása mellett a diákoknak a dolgozatukat is be kellett mutatniuk egy rövid előadásban.

Hanna és Réka a hosszú és nehéz verseny feladatait nagyon jól teljesítette, így első helyezést értek el. Győzelmükért a könyv- és tárgyjutalmak mellett a verseny kiírói által szervezett két táborra is meghívást nyertek, így nyáron egy bugaci természetismereti táborban és Szovátán, a Teleki-virág szaktáborban tovább bővíthetik természetismereti tudásukat.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)