Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jelentős összeggel támogatja a Clean-Way Kft. a városi fásítási programot

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2017. november 24. 11:00
Jelentős összeggel támogatja a Clean-Way Kft. a városi fásítási programot
Az esztétikai értéken túl a tölgyfák környezetvédelmi célt is szolgálnak

Jelentős összeggel, több mint 430 ezer forinttal támogatja a Clean-Way Kft. a városi fásítási programot – derült ki november 24-én a Görgényi Ernő polgármester, Petrovszki Krisztián, a Clean-Way Kft. ügyvezetője és Daróczi László, a Gyulai Közüzemi NKft. ügyvezetője által tartott sajtótájékoztatón.

Petrovszki krisztiángörgényi ernő és daróczi lászló

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

– Az együttműködés tárgya egyrészről újdonság, másrészről nagyon jól illeszkedik egy régi városi stratégiába – kezdte Görgényi Ernő. Mint mondta, Gyula egyik fő jellegzetessége a környezettudatos városfejlesztés, amellyel kapcsolatban szép eredményeket is fel tud mutatni a város, többek között azt, hogy 2005 óta minden évben szerepelünk a Virágos Magyarországért versenyen, amelyen kétszer az első helyet érdemeltük ki, idén pedig az év települése lett a fürdőváros.

– Ez a munka nemcsak önkormányzati feladat, hanem a teljes helyi társadalom számára fontos és részvételt igénylő feladat, ezért is szeretnénk ezekbe a törekvésekbe minél több szervezetet és érdekkört bevonni. Éppen azért partnereink az intézmények, a köznevelési intézmények és a vállalkozások is.

A polgármester úgy fogalmazott, hogy nagy öröm volt számukra, amikor Petrovszki Krisztián egy új kezdeményezéssel kereste meg őket, melynek értelmében még több fát tudnak a városban évente elültetni.

A Clean-Way Kft. főképp hulladékgazdálkodással foglalkozik, és igyekeznek, hogy minden tevékenységük környezettudatos legyen. A fáknak – az esztétikai értékük mellett – fontos szerepük van a klímaváltozás visszaszorításában is, valamint a cég így szeretné csökkenteni, lehetőség szerint nullára redukálni a szén-monoxid-kibocsátását.

– Erre többféle megoldás létezik, de a faültetés a legkézenfekvőbb, és ha már faültetés, azt mindenképpen Gyulán szerettük volna megcsinálni – mondta Petrovszki Krisztián. – Minden évben kiszámítjuk a cégünk károsanyag-kibocsátását, ennek megfelelően szeretnénk fenntartani az ültetéseket a továbbiakban.

Görgényi Ernő kiemelte, hogy azoknak a szervezeteknek, amelyek hasonló módon kívánják támogatni a várost, egy táblával is megköszönik a programban való részvételt.

– Őszinte örömmel fogadtuk a kezdeményezést, hiszen ez tényleg olyan társadalmi értékű esemény, ami elindít egy folyamatot, amely a jövőnek szól – fogalmazott Daróczi László. A közüzemi kft. ügyvezetője megígérte, hogy fokozott figyelemmel fogják gondját viselni annak a harmincegy darab kocsányos tölgynek, amelyeket november 30-án 9 órakor fognak elültetni a Csabai úton, az Afit és a körforgalom közötti területen.

A sajtótájékoztató végén a felek ünnepélyesen aláírták a több mint 430 ezer forintról szóló szerződést.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)