Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mézédes volt a szerda reggel Gyulaváriban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. MAGAZIN • 2017. november 22. 12:30
Mézédes volt a szerda reggel Gyulaváriban
Az óvoda és az iskola is csatlakozott az Európai Mézes Reggeli programsorozathoz

Az Európai Mézes Reggeli programsorozat keretében mézes reggelivel várták az óvodásokat és az iskolásokat november 22-én Gyulaváriban. A Bay Zoltán általános iskola, a gyulavári óvoda és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület által szervezett rendezvényen minden perc az ínycsiklandó és egészséges nyalánkságról szólt.

____Eredeti-P1260654.JPG

Mézet kóstolhattak a gyulavári ovisok

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Mint azt Király Éva, a tagintézmény vezetője elmondta, már második éve vesznek részt az Európai Mézes Reggeli programsorozatban.

– A gyermekeknek nagyon fontos tudniuk, hogy mik azok az életmódszokások, amelyek segítségével felnőttkorukban egészségesen élhetnek.

Az óvodások mézes kenyérrel indították a napot, a folytatásban pedig mézkóstolás és év méze szavazás várta a gyermekeket. A rendezvényen levetítettek egy ismeretterjesztő kisfilmet, amelyet Árgyelán János, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Békés megyei szaktanácsadója hozott el az óvodásoknak.

 

____Eredeti-P1260629.JPG

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Árgyelán Jánostól megtudtuk, a kezdeményezés tizenegy éve Szlovéniából indult el, Magyarországon 2014-től rendeznek ennek jegyében programokat.

– A program célja az, hogy a gyermekeket megismertessük a mézzel, a méhek életével, és ezáltal tudatos mézfogyasztóvá váljanak. A méhésztársadalomnak nagyon fontos, hogy egy olyan generáció nőjön fel, amely tisztában van azzal, hogy melyek a mézfogyasztás jótékony hatásai.

 

____Eredeti-P1260673.JPG

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Az eseményhez a Bay Zoltán általános iskola is csatlakozott, ahol az aulában terítettek meg a nebulóknak. A mézkóstolás előtt fontos tudnivalók hangzottak el a mézről és a helyes táplálkozásról.

Ahogy azt Szabóné Bohus Márta tagintézmény-vezetőtől ismertette, az iskola első ízben csatlakozott a kezdeményezéshez.

– Hiszünk abban, hogy az egészséges táplálkozásra való rászoktatást minél korábban el kell kezdeni. Nekünk, pedagógusoknak nagy felelősségünk van abban, hogy ezt a szokásrendet kialakítsuk.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)