Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Lilába öltözött az Almásy-kastély

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2017. november 17. 19:40
Lilába öltözött az Almásy-kastély
A különleges esemény apropója a koraszülöttek világnapja volt

Különleges eseménynek lehettek tanúi november 17-én azok, akik az Almásy-kastély Látogatóközpont vendégei voltak: az épületet a jól megszokott világítás helyett ezúttal lila reflektorokkal színezték meg a nemzetközi koraszülött nap alkalmából. Erről, a gyűjtésről és a holnapi rendezvényről dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány elnöke, dr. Fodor Zsuzsanna kuratóriumi tag és Alt Norbet alpolgármester tartottak sajtótájékoztatót.

a lilára „festett” almásy-kastély

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

– November 17-e a nemzetközi koraszülött nap, amelyhez második alkalommal csatlakozunk – mondta dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed. – A lila szín a reményt, az együttérzést és a hitet szimbolizálja, ezzel szeretnénk felhívni arra a küzdelemre a figyelmet, amelyet a koraszülöttek életéért folytatunk, nemcsak az egészségügyben dolgozók, hanem az érintett családok is.

A főorvos hozzátette, hogy 18-án, szombaton 17 órakor az Erkel Ferenc Művelődési Központot világítják meg a lila lámpákkal, de a művelődési házba már délután fél 3-tól várják az érdeklődőket egy családi napra, amelyen többek között bábelőadással és zenés műsorral várják a gyerekeket.

Dr. Fodor Zsuzsanna kiemelte, hogy az alapítvány megkapta a szükséges pénzt a koraszülöttmentő eszközeire. Egy egyelőre meg nem nevezett támogatótól még várnak egy nagyobb összeget, ezzel együtt összesen 22 millió forintot gyűjtöttek össze a felszerelés megvásárlására, így a mentőautó már januárban szolgálatba állhat.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)