Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megújult a Béke sugárúti óvoda tetőszerkezete

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2017. november 14. 13:00
Megújult a Béke sugárúti óvoda tetőszerkezete
Az intézményben továbbképzést tartanak a következő napokban

Sajtótájékoztató keretében számolt be a Béke sugárúti óvoda tetőszerkezetének felújításáról Kónya István alpolgármester és Kónyáné Husvéth Katalin tagintézmény-vezető november 14-én. Dr. Becseiné Lock Gabriella, a gyulai egyesített óvoda vezetője az eseményen arról beszélt, hogy az egészségre nevelési módszerekről háromnapos továbbképzést tartanak, amelyre egy uniós pályázat útján nyílt lehetősége az óvodának.

kónyáné husvéth katalinkónya istván és dr. becseiné lock gabriella

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Gyula Város Önkormányzatának képviselő-testülete minden évben rendelkezik intézményfelújítási kerettel a saját költségvetésében – kezdte Kónya István. – Ebben az évben ez 50 millió forintot jelentett, ennek az összegnek a felét a városban található szociális és nevelési intézmények felújítására és karbantartására fordítottuk. Ebből az összegből újítottuk fel a Béke sugárúti óvoda udvar felőli részénél található teraszt.

Az alpolgármester kiemelte, hogy korábban egy drótbetétes üveggel ellátott teraszfedés volt a hátsó udvarrész felett, de az idők során ez elhasználódott, és több helyen eltört, így balesetvédelmi okokból is szükséges volt már a csere. A felújítás költsége 3,8 millió forint volt, a munkálatok során egy faszerkezetes bádogtetőt kapott a terasz.

– Azért is volt fontos a felújítás, mert az óvónők panaszkodtak, hogy a nyári melegben nagyon felmelegedtek a csoportszobák, mivel nem volt megfelelő árnyékolás.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kónyáné Husvéth Katalin örömét fejezte ki, hogy egy műemlékjellegű épületben élhetik a mindennapjaikat, de az elhasználódás és rongálódás miatt már időszerű volt a felújítás.

Becseiné Lock Gabriella egy másik témáról számolt be a sajtótájékoztatón: mint mondta, a pedagógiai munka magas szintű művelése is fontos. Azt mindenki tudja, hogy a Béke sugárúti óvodában folyamatosan zajlik a közlekedésre nevelés, de ezen túl az egészséges életmódra nevelés is fontos részét képezi az intézmény mindennapjainak.

– A tavaly egy európai uniós pályázat jelent meg az óvodák életével kapcsolatosan. Ennek keretében be lehet mutatni azokat a gyakorlatokat, amelyek különlegesek és egyediek. Ezt meg is pályázta a Béke sugárúti óvoda az egészségnevelés témájában. Szerdán, csütörtökön és pénteken továbbképzést tartunk, ahová az ország minden részéről érkeznek óvodapedagógusok.

Az intézményvezető kiemelte, hogy lesz egy olyan nap, amikor az óvoda azokat a gyakorlatokat mutatják be, amelyekkel az egészséges életmódra nevelést végzik, a másik két napon pedig elméleti tudásukat osztják meg egymással a szakemberek.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)