Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos selejtezőben a gyulai kosarasok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. november 13. 10:00
Országos selejtezőben a gyulai kosarasok
Sikeresen vívta meg a diákolimpiai megyei döntőt az Erkel Ferenc gimnázium csapata

A békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium adott otthont a megyei középiskolás kosárlabda-diákolimpia négyes döntőjének november 9-én. A csata gyulai résztvevője a Gyulai Erkel Ferenc gimnázium volt.

____Eredeti-Erkel2017.jpg

Országos selejtezőben pattogtathatnak tovább a gyulai kosarasok

 

A Hajdu Zoltán vezette csapat a megyei elődöntőn nyújtott teljesítményével érdemelte ki a döntőbe jutást, ahol két békéscsabai és egy békési együttessel kellett megvívnia a továbbjutásért. A házigazda Szeberényi Gusztáv Adolf evangélikus gimnázium gárdája mellett az Andrássy Gyula gimnázium, a Szegedi Kis István református gimnázium és a Gyulai Erkel Ferenc gimnázium kosarasai vettek részt tornán.

A fürdővárosiak az elődöntőben a Szeberényi csapatát győzték le, majd a döntő párharcban a békési együttestől szenvedtek vereséget. Ezzel az erkelesek a második helyet szerezték meg a final fourban, amivel kivívták a jogot az országos selejtezőben való szereplésre.

Eredmények: 

Szeberényi Gusztáv Adolf evangélikus gimnázium–Gyulai Erkel Ferenc gimnázium 58–66 (14–18, 20–8, 10–23, 14–17). 

A gyulai csapat tagjai: Váczi 23/12, Szénási 17/9, Oláh 13/6, Schriffert 8, Gyepes 6. Csere: Tar, Bondár, Szokolyai, Szűcs, Haitham, Sárközi, Kiss és Matyika. Felkészítő: Hajdu Zoltán.

– Az esélyesebbnek tartott, hazai környezetben játszó evangélikus gimnázium ellen kiváló dobóformát mutatva, de még annál is jobb csapatmunkát nyújtva sikerült bejutnunk a megyei döntőbe – értékelt Hajdu Zoltán.

Gyulai Erkel Ferenc gimnázium–Szegedi Kis István református gimnázium 63–85 (11–27, 23–16, 20–16, 9–26).

A gyulai csapat tagjai: Váczi 24/15, Szénási 20/18, Schriffert 13, Oláh 4, Gyepes. Csere: Tar 2, Bondár, Szokolyai, Szűcs, Haitham, Sárközi, Kiss és Matyika. Felkészítő: Hajdu Zoltán.

– Ahogy a megyei elődöntőn, itt is a békésiekkel találtuk magunkat szembe az első helyért folyó párharcban. Az első negyed végi 16 pontról a 33. percre sikerült kettőre zárkózni, azonban megfordítani nem sikerült a végjátékot a jól játszó békésiek ellen.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)