Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Márton-napi lampionos felvonulásra várják ma a gyulaiakat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2017. november 11. 09:21
Márton-napi lampionos felvonulásra várják ma a gyulaiakat
Milán lúd vezeti majd a vendégsereget Józsefváros főutcáján

Gyula Város Német Nemzetiségi Önkormányzata és a Németvárosi Óvoda idén 25. alkalommal szervezi meg Szent Márton-napi ünnepségsorozatát.

____Eredeti-marton.JPG

felvételünk egy korábbi márton-napi ünnepségen készült

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyék Csaba

A ludas programok már szerdán megkezdődtek a fürdővárosban. Szépíró versenyt rendeztek a Németvárosi Óvodásoknak Lúdtollat a kézbe címmel. Tegnap libákat mérlegeltek az óvodában. A Szent Márton-napi lúd címet Milán szárnyas nyerte el. Vele ma találkozhat a nagyközönség, hiszen Milán vezeti majd fel a délután 5 órakor kezdődő lampionos felvonulást Józsefváros főutcáján.

Szombaton délelőtt süteményversenyt tartanak a Szent Márton-napi ünnepségsorozat keretében. A felvonulásra érkezőket délután 4 órától várják a Németvárosi Óvodában. A lampionos felvonulás pontban 5 órakor indul el az óvodától az Apor térre, ahol Szauer Ágnes, a Nemzetiségi Pedagógiai Oktatási Központ referense mond ünnepi köszöntőt. A rendezvényt Mittag Mónika, Gyula Város Német Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke nyitja meg. A Mártonokat Szikes Márton nemzetiségi képviselő köszönti. Az Apor téren az Implom József Általános Iskola német nemzetiségi diákjai adnak Márton-napi műsort. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)