Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vásárt tartottak Márton-napon a galbácskerti óvodában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.MAGAZIN • 2017. november 10. 20:19
Vásárt tartottak Márton-napon a galbácskerti óvodában
A gyerek a piactérré változott csoportszobában árulták portékájukat

Márton-napi vásár a galbácskerti óvodában

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Saját portékájukat árulták a gyerekek a galbácskerti óvoda Márton-napi vásárában, melyet november 10-én tizennyolcadik alkalommal rendezett meg a tagintézmény.

Gugolyáné Marosán Márta intézményvezető-helyettes lapunknak elmondta: a nagycsoportosok szeptember óta készülnek a rendezvényre. A csemeték a szüleikkel őszi terméseket és faleveleket gyűjtöttek, amelyekből az óvodában ajándétárgyakat készítettek a vásárra.  

Az óvodapedagógus kiemelte, a hasonló programokon a gyerekek együtt munkálkodhatnak, és megmozgatják a fantáziájukat. Az óvodások többek között esőbotot, csörgődobot, ujjbábot és szerencsemalacot árultak a piactérré átalakult csoportszobában.

A rendezvényen befolyt összeg egy része az intézmény Cérnahang Óvodai Alapítványának számláját gyarapítja majd, az adományokat a kicsik ötletei alapján használják fel. A bevétel másik részéből a Zöld Szíves Ifjúsági és Természetvédő Mozgalom tagdíját fizetik be – ismertette a részleteket Gugolyáné Marosán Márta.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Az intézményvezető-helyettes lapunknak arról is beszámolt, hogy a Zöld Szíves Óvoda cím mellé a közeljövőben a Zöld Óvoda címet is el szeretnék nyerni. A tagintézménybe – ahová jelenleg 74 óvodás jár – különös figyelmet fordítanak arra, hogy környezettudatos magatartásra neveljék a gyerekeket. A Márton-napi vásárra például több újrahasznosított ajándéktárgy is készült vécépapír-gurigából, sajtosdobozból vagy alufóliás hengerből.  

A Pillangó csoportosok az ötletes portékák mellett műsorral is készültek: a rendezvényen dalos körjátékokat, verseket és énekeket adtak elő a kisebbeknek és a meghívott szülőknek.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

 

GYULAI HÍRLAP • 2017. november 11. 15:22
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)