Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Arculatot váltott a törökzugi óvoda, ezentúl a testmozgásra helyezik a hangsúlyt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. november 10. 15:00
Arculatot váltott a törökzugi óvoda, ezentúl a testmozgásra helyezik a hangsúlyt
Az intézmény sportrendezvényén együttműködési megállapodás született a gyerekek egészséges életmódra való neveléséről

A gyerekek több mozgásformát is kipróbálhattak

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Sportdélelőttöt tartott a törökzugi óvoda november 10-én a gyulai Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. A mozgással eltöltött délelőttre nemcsak az apróságokat, de szüleiket is meghívták a szervezők.

Az eseményen Budainé Szűcs Éva, a tagintézmény vezetője árulta el nekünk a rendezvény apropóját. Lapunknak elmondta: a program ötletét az adta, hogy óvodájuk arculatot váltott ez év szeptemberében.

– Új pedagógiai programunk a sportra, a mozgásra és a játékra épül. Beléptünk az országos SportManó óvodai programba, melynek célja a testmozgás megszerettetése, az önbizalom erősítése. Öt népszerű sportág játékos gyakorlataiból épül fel, ezek a labdarúgás, a kézilabda, a tenisz, a kosárlabda és a floorball – emelte ki a tagintézmény-vezető, majd hozzátette: a sportcsarnokba szervezett rendezvényen ezekkel a sportágakkal ismerkednek meg a gyerekek és szüleik.

– Köszönetünket szeretnénk kifejezni Kónya István alpolgármesternek, hiszen az ő segítsége, hozzájárulása tette lehetővé, hogy óvodánk csatlakozhasson az országos programhoz. Szeretném megemlíteni óvodánknak megújult homlokzatát, mely a SportManó program sportágait ábrázolja. A falfestés a Team Go Life csapat jóvoltából valósulhatott meg – emelte ki.

 

Az együttműködés aláírásának pillanatai

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

A rendezvény napján ötoldalú együttműködési megállapodást kötött Gyula Város Egyesített Óvodája, Gyula Város Önkormányzata, a Gyulai Tankerület Központ, a Gyulai Implom József Általános Iskola, valamint a Gyulasport Nonprofit Kft.

Kónya István alpolgármester kiemelte, hogy a rendezvény nagyon jó példája annak, hogyan lehet és hogyan kell egy jó cél érdekében összefognia az intézményeknek és szervezeteknek, függetlenül attól, hogy ki a fenntartó.

– A cél közös kell, hogy legyen, ennek érdekében jöttünk össze az együttműködési megállapodás aláírására. Az együttműködés legfontosabb alapja a kölcsönös segítségnyújtás és a bizalom, célja pedig a gyermekek egészséges életmódra való nevelése – emelte ki az alpolgármester. 
Dr. Becseiné Lock Gabriella, Gyula Város Egyesített Óvodájának vezetője is köszöntötte a jelenlévőket, és minden partnernek megköszönte az együttműködésben való részvételt. Örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az új megállapodás az intézményeket még jobban összehozza, és kitágítja az óvoda lehetőségeit.

A hivatalos esemény után kezdetét vette a szórakozás. A napon az óvodások és szüleik több új és régóta ismert mozgásformát is kipróbálhattak.

 

A törökzugi óvoda megújult homlokzata

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)