Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Salátanapon népszerűsítették az egészséges étkezést

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. november 08. 18:00
Salátanapon népszerűsítették az egészséges étkezést
A programot tizenkettedik alkalommal szervezték meg a Magvetőben

Egészséghét elnevezésű rendezvényük keretében Salátanappal népszerűsítették az egészséges étkezést a diákok körében a gyulai Magvető Református Általános Iskolában. A november 8-i gasztronómiai programra minden felsős hivatalos volt.

A programmal az egészséges életmódra hívták fel a figyelmet

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A helyszínen Pesti-Gurmai Klára, a program egyik szervezője elmondta, hogy az Egészséghetet tizenkettedik alkalommal rendezik meg, mindig november elején.

– Ennek keretében számos programon vehetnek részt a gyerekek, a rendezvény fő témája pedig a testi és lelki egészségünk. Az eseményen iskolánk minden tanulója részt vesz valamilyen formában. Fő célunk, hogy kiemelten felhívjuk a gyerekek figyelmét az egészséges életmód fontosságára, valamint a sport szerepére és jelentőségére. Református intézmény lévén, a mindennapok áhítatai mellett, ezen a héten nagyobb hangsúlyt fektetünk lelki egyészségünk ápolására is – árulta el a szervező.

– Az alsó tagozatosok osztályszinten vesznek részt egészségvetélkedőkön, a kisebbek pedig egészségtotót töltenek ki korosztályuknak megfelelően. Ők is készíthetnek salátákat az osztályaikban – tette hozzá.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Egy lelkes salátakészítő csapat, a Gyümicsajok is szakítottak ránk időt, lapunknak elárulták, hogy ez alkalommal különleges gyümölcssalátát készítenek. Azért éppen ezt választották, mert egyszerűen összeállítható, finom és egészséges is.

– A karamellszósz a salátánk különlegessége, amihez barnacukor, kakaópor és vaníliakivonat kell, ettől lesz egyedi az íze. Otthon is hasonlót szoktunk készíteni, nagyon szeretem, mert egészséges és nagyon finom is  – mondta el kérdésünkre Baráth Aletta, a csapat egyik tagja.

A zsűri elnöke, Ambrus György Krisztián kérdésünkre elárulta: ő és társai számos szempont alapján értékelik majd a diákok remekműveit.

– Fontosak az alapanyagok, és az, hogy mennyire színes az étel, ami mellett a kreativitást is értékeljük. Emellett fontos a dekoráció, hiszen a gyerekeknél a kreativitás határtalan – emelte ki a zsűri elnöke.

A délutáni versenyen 22 csapat és mintegy száz felsős diák vett részt, így a népszerű rendezvényt vélhetően jövőre is megrendezik az iskolában.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)