Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Erkel Ferenc születésnapján gyulaiak és aradiak közösen koszorúztak az emlékháznál

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. HÍREK • 2017. november 07. 18:00
Erkel Ferenc születésnapján gyulaiak és aradiak közösen koszorúztak az emlékháznál
A megemlékezés a Határtalanul Erkel programsorozat egyik kiemelt eseménye volt

A Határtalanul Erkel rendezvénysorozat egyik ünnepélyes eseményeként gyulai és aradi emlékezők közösen koszorúzták meg a zeneszerző szülőházán elhelyezett emléktáblát. A november 7-ei megemlékezés a Határtalanul Erkel programsorozat egyik kiemelt eseménye volt.

____Eredeti-GYHRCSD021.jpg

A gyulaiak és az aradiak közösen koszorúzták meg a zeneszerző emléktábláját

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Arad és Gyula város polgármestere idén közösen fejezte ki tiszteletét a gyulai Erkel Ferenc Emlékháznál a zeneszerző születésnapján. A két testvérváros önkormányzatának képviselőit, a Kölcsey Egyesület és a helyi kulturális, oktatási intézmények küldöttjeit a vendéglátók nevében Bálint Gergely köszöntötte.

A megemlékezés szervezője aláhúzta, Gyula a magyar kultúra városa, az a település, ahol évente megemlékeznek Erkel Ferenc neves évfordulóiról és példásan ápolják életművét. Mint mondta, a Báthory Mária című grandiózus művével a zeneszerző megteremtette a magyar nemzeti operát, és szintén neki köszönhető az operairodalom máig legkiemelkedőbb két darabja, a Hunyadi László és a Bánk bán.

 

____Eredeti-GYHRCSD004.jpg

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Mint minden magyar tudja, Erkel Ferenc zenésítette meg Kölcsey Ferenc költeményét, a Himnuszt, amely Magyarország alaptörvénybe iktatott állami himnusza. Szülővárosában több intézmény, művészeti közösség is büszkén viseli a nevét – fogalmazott Bálint Gergely, majd felkérte az egybegyűlteket és az Erkel Ferenc Vegyeskart a Himnusz eléneklésére.

 

____Eredeti-GYHRCSD013.jpg

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A koszorúzás tiszteletteljesen és barátságos hangulatban zajlott. Gyula város önkormányzata nevében Görgényi Ernő polgármester és Alt Norbert alpolgármester koszorúzott, Arad nevében Bognár Levente alpolgármester. Ezt követően tiszteletét fejezte ki az Erkel Társaság, az aradi Kölcsey Egyesület, az Erkel Ferenc Nonprofit Kft., az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola, az Erkel Ferenc gimnázium, a Mogyoróssy János Városi Könyvtár és a Harruckern János Közoktatási Intézmény.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)