Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Monty Hall-paradoxon és animált függvények

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2017. október 26. 18:15
Monty Hall-paradoxon és animált függvények
Matematikai szakmai napot tartottak a a Gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumban

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Szakmai napra várta az érdeklődőket a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium matematika-munkaközössége október 26-án.

Az iskola épületében megtartott esemény köszöntővel indult. Szűcs Levente, igazgató örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a rendezvény évről évre népszerű a város diákjai között.

A folytatásban Mihály Mária, a matematika-munkaközösség vezetője mondott köszöntőt, majd ismertette a programot. Lapunknak elárulta: a helyi tankerület mintegy harminc általános iskolájának küldtek meghívókat postai és elektronikus úton. Mint kiderült, a korábbi években legalább 80 tanuló és tanár vett részt a rendezvényen, így az idén is hasonló érdeklődésre számítottak az esemény megvalósítói.

– Ez a program a matematika-munkaközösség kapcsolatépítő, egyben beiskolázási célokat is segítő rendezvénye, kötetlen formában. Terveink szerint az érdekes, de mégis egyszerű matematikai problémák kerülnek az előadások középpontjába ezen a napon – emelte ki a szervező tanárnő.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A szakmai délutánon matematikai előadásokat hallgathattak meg az résztvevők az iskola diákjaitól. Azok témái között szerepelt a Monty Hall-paradoxon vagy az animált függvényekkel kapcsolatos legérdekesebb tények. A nap tanárelőadója Galbáts Dénes volt, aki A zsonglőrködés matematikája címmel adta át gondolatait.

Az előadások mellett  a szervezők játékos matematikai vetélkedővel is várták a diákokat, akik ötfős csapatokban mérhették össze a tudásukat a Kalandpálya elnevezésű szellemi vetélkedőn.

A program a tanároknak szóló szakmai beszélgetéssel zárult, majd az esemény végén a győztes csapatok nevét is kihirdették.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)