Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Irigylésre méltónak tartja a MAMUTT Gyulát

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • E-K. Zs. • HÍREK • 2017. október 12. 17:56
Irigylésre méltónak tartja a MAMUTT Gyulát
Múzeumi szakemberek találkoztak a fürdővárosban

 

Fotó: Erkel Ferenc Nonprofit Kft. – Incze László

A Magyar Múzeumi Történész Társulat (MAMUTT) mintegy hatvan tagja adott egymásnak randevút október 12-én Gyulán, az Almásy-kastélyban.

– Olyan beruházásokat keresünk a saját területünkről, amelyek szakmailag izgalmasak, néha direkt olyanokat, amelyek vitatottak. Azonban a gyulai Almásy-kastély esetében nem ez utóbbi volt a helyzet – fogalmazott a társulat vezetője. Dr. Horváth László történész hozzátette, első osztályú, megbízható, szakmai berkekből származó információk állnak rendelkezésükre, s ezek alapján ezt a beruházást országos viszonylatban is kiemelkedőnek, nagyon magas színvonalúnak, kellőképpen látogatottnak tartja a szakma, ezért rendezték meg itt a társulati találkozót.

A MAMUTT több mint 200 aktív taggal rendelkezik, a résztvevők többek között múzeumokban, kiállítóterekben, levéltárakban és felsőoktatási intézményekben tevékenykednek. Minden évben két összejövetelt rendeznek, az elsődleges vezérelv a szakmaiság.

A szervezet vezetője hangsúlyozta, Gyula városának adottságai irigylésre méltók, hiszen önmagában a várfürdő is kellő idegenforgalmi vonzerővel bír. Erre épült, ebből építkezett korábban is a múzeumi kör, a kiállítóhelyek széles tárháza és az említettek mellett természetesen a fantasztikus gasztronómiai kínálatra – tette hozzá.

 

 

Fotó: Erkel Ferenc Nonprofit Kft. – Incze László

Mint fogalmazott, az itt megtalálható adottságokat bármely hazai város megirigyelhetné, de ezen felül még a látogatóközpont is megvalósult, ami remekül kiegészíti az eddigi kínálatot.

– A kastély példája azt mutatja meg, hogy nem elég ülni a babérokon, hanem igenis ki kell szolgálni a látogatókat, a szó legnemesebb értelmében – húzta alá. Ezt a fajta munkát tehát meg-megújuló szolgálatnak tekinthetjük, mert akik itt nyaralnak, azokat vissza kell csábítani a következő évekre is – mondta.

Egy ilyen jellegű látogatóközpontra az idegenforgalom is támaszkodhat, Gyula városát, a mentalitást ismerve, és látva a hatalmas érdeklődést, nem kell attól tartani, hogy kihasználatlan lesz az elkövetkezendő időszakban – összegezte.

 

 

Fotó: Erkel Ferenc Nonprofit Kft. – Incze László

 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)