Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mindent megtudhatsz a bíróságokról

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2017. október 12. 17:15
Mindent megtudhatsz a bíróságokról
Jelentkezz a Gyulai Járásbíróság és a Gyulai Törvényszék programjaira!

A polgári igazságszolgáltatás európai napja alkalmából október 25-én nyílt napot tart a Gyulai Járásbíróság és a Gyulai Törvényszék – tájékoztatta lapunkat Varga László, a járásbíróság elnöke.

A járásbíróság és a törvényszék 8–16 óráig tartó közös rendezvényén bemutatják a bíróság épületét, előadást tartanak a polgári és a munkaügyi ítélkezésről, valamint a bírósági ügyintézés körében felmerülő legfontosabb kérdésekről – olvasható a közleményben.

A diákoknak Ki tud többet a bíróságokról? címmel jogi témájú vetélkedőt szerveznek, melyen kisebb csoportokban mérhetik össze a polgári igazságszolgáltatással és a bíróságokkal kapcsolatos ismereteiket. A fiatalok perszimulációs gyakorlaton is részt vehetnek, ahol egy kitalált jogeseten keresztül ismerkedhetnek meg a bírósági tárgyalások menetével és a tárgyalótermi viselkedés szabályaival.

Mint írják, a nyílt napon Sándorné Annus Zsuzsanna, a Gyulai Járásbíróság elnökhelyettese 8–12 óráig rendkívüli vezetői ügyfélfogadást tart az állampolgároknak.

A közlemény felhívja rá a figyelmet, hogy a programokon a gyulai és a környező települések középiskolás csoportjai is részt vehetnek előzetes bejelentkezés alapján. A regisztráció időrendi sorrendben történik, jelentkezni Ruck Józsefnénél, a Gyulai Törvényszék munkatársánál lehet a 06-66-562-220-as telefonszámon. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)