Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán dől el a salakmotoros csapatbajnoki cím

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. október 12. 17:00
Gyulán dől el a salakmotoros csapatbajnoki cím
Négy csapat húsz fordulóban küzd meg egymással október 14-én

A gyulai ovál ad otthont október 14-én a Nemzetközi Salakmotoros Csapatbajnokság harmadik fordulójának. A vaspapucsosok fürdővárosi küzdelme egyben a versenysorozat befejező rendezvénye is lesz, azaz az Id. Christián László Városi Sporttelepen dől majd el a bajnoki cím sorsa.

____Eredeti-P7293585.jpg

Újra Gyulán dübörögnek a metanolfaló gépszörnyek

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor

A sorozatban négy csapat versenygépei száguldanak egymás ellen. A Gyulai Speedway Club mellett a Nagyhalász Motorsportért Egyesület, Debrecen Speedway SE és az Arenamoto Hungary Vasad „lovasai” szállnak szembe egymással.

Mint azt Szilágyi Sándortól, a Gyulai Speedway Club elnökétől megtudtuk, a bajnoki címre leginkább a nagyhalászi versenyzők pályázhatnak, a megerősített kerettel versenyző fürdővárosaik pedig nagy harcban állnak majd a második helyért a debreceni gárdával.

– Kiélezett és izgalmas küzdelmeket láthatnak majd a gyulai salakmotorpályára kilátogatók.

Hazai színekben a Kovács Roland–Magosi Norbert-kettős egy szlovén és egy cseh versenyzővel az oldalán húzza majd a gázt. Az előző futamon a Gyulai Speedway Club csapata a harmadik helyen fejezte be a küzdelmeket, köszönhetően többek között Magosi Norbert három futamgyőzelmének.

A mindent salakfüggönybe borító fordulóból nem hiányozhatnak a nagy nevek sem, hiszen olyan kiváló motorosok száguldanak majd szó szerint féktelenül, mint az argentin Facundo Albin és a lengyel Jakub Jamroig.

A fürdővárosi szurkolók 16 alapfutamon és négy további futamon izgulhatnak kedvenceikért. A verseny érdekessége, hogy a mezőny hátulsó részében motorozó versnyzők kérhetik a jokerlehetőségüket, amikor is dupla pontszámot szerezhetnek a futam során.

A Nemzetközi Salakmotoros Csapatbajnokság záró fordulójának első összecsapásai 15 órakor kezdődnek a gyulai oválon. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)