Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ha nagyon potyog, ne hagyd rajta!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2017. október 15. 07:00
Ha nagyon potyog, ne hagyd rajta!
Az őszi almákat, körtéket már be lehet takarítani
____Eredeti-oszi_alma.jpg

képünk illusztráció

Forrás: Thatweddingshop.wordpress.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Sokunknak okoz gondot, hogy ilyen hőmérsékletben, időjárási viszonyokban hogyan öntözzük a még kint lévő szobanövényeinket és a nem fagytűrőket (leander, angyaltrombita stb.)

Nem különösen nehéz az igények mérlegelése. A talajba nyomva a „gyűrűs vagy bármely ujjunkat”, megállapíthatjuk a talajnedvesség tartalmát. Ne legyen sáros a talajunk, mert az a talajban lévő élősködőknek kedvez, és a növényeinket megbetegíti.

A hőmérséklet-előrejelzéseket kísérjük figyelemmel. A gyanús éjszakák előtt húzzuk védett helyre növényeinket, vagy eleve tegyük a telelőhelyükre, ha az jó lehetőségekkel rendelkezik, vagyis világos, hűvös, szellőztethető és esetlegesen melegíthető helyiség. Természetesen ezek arányai kicsit változhatnak, bizonyos határokon belül. Sok esetben a téli zöldségek és a nem fagytűrő növények egy helyen jól megvannak, különösen, hogy a páratartalom kiegyensúlyozódik, amire szükség van. A szellőztetés folyamatos legyen, ha ezt a lehetőséget választjuk! 

Az őszi almákat, körtéket már be lehet takarítani, maradéktalanul. A birsalmák és a naspolyák még tarthatók, de ha erősen potyognak, akkor szedjük le, és tároljuk be őket. A dió és a mogyoró tárolása száraz, szellős helyen történjen. Az idei termés fogyasztása november közepétől már elkezdhető.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)