Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - November végéig befejeződik a belvárosi Kapushíd felújítása

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. október 09. 12:30
November végéig befejeződik a belvárosi Kapushíd felújítása
Az új burkolat tartósabb lesz, és a közlekedés is egyszerűbb lesz rajta
____Eredeti-alap__1_.jpg

Görgényi ERnő a helyszínen tartott sajtótájékoztatót

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Azzal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót október 9-én Görgényi Ernő polgármester, hogy hamarosan megújul a belvárosi Kapushíd burkolata. 

A városvezető elmondta: korábban egy uniós pályázat segítségével valósulhatott meg a belváros idegenforgalmi célú rehabilitációja, melynek keretében a Kapushíd eredeti formájának helyreállítására is sor került. Az utóbbi években azonban a kockakövek kimozdultak, szétmállottak, balesetveszélyessé téve a közlekedést a járókelők számára.

Ahogy a helyszínen kiderült, a helyzet orvoslására a képviselő-testület az idei évben határozatot hozott a híd burkolatának felújításához szükséges forrás biztosításáról. A testület döntött a pályázat benyújtásáról a Zöld város kialakítása című pályázati kiírásra, egyúttal határozott arról is, hogy a belvárosi Kapushíd kiskockakő-burkolatának felújítási költségének előfinanszírozására 21 millió forintot biztosít. A megelőlegezett költség a pályázat pozitív elbírálása esetén elszámolható.

– Az ár tartalmazza az aljzat és tükör kialakításának költségét, a betonaljzat készítésének költségét, a bazalt kiskockakő legyezőmintába történő lerakását a teljes felületen, illetve a burkolat fugázását. Így a járás még magas sarkú cipőben is kényelmes lesz a hölgyek számára, a burkolat pedig tetszetősebb és tartósabb lesz – hangsúlyozta a polgármester.

A beruházás összköltsége 20 millió 637 ezer forint, a felújításra a Bozó-Architectura Kft. adta a legkedvezőbb ajánlatot. A munkálatok során összesen 650 négyzetméter felület felújítására kerül sor, melyet november 30-ig kell befejeznie a kiválasztott pályázónak.

A jelenlegi burkolatot bontás után a Gyulai Közüzemi NKft. telephelyére szállítják, és burkolatjavításra használják majd fel.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)