Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ünnepélyes keretek között adták át a Bay Zoltán tanulmányi ösztöndíjakat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2017. október 07. 10:38
Ünnepélyes keretek között adták át a Bay Zoltán tanulmányi ösztöndíjakat
Kónya István: a tehetség és a szorgalom elismerése méltó

Ünnepélyes keretek között adták a Bay Zoltán tanulmányi ösztöndíjakat október 6-án a gyulai városháza dísztermében. Az ösztöndíjat 2015-ben hozta létre a város képviselő-testülete, célja pedig kettős: szeretnék a lakosságmegtartó erőt növelni, valamint elismerni a kiemelkedően tehetséges középiskolás és felsőoktatásban tanuló diákokat. Az átadót Kónya István alpolgármester köszöntője nyitotta.

Az ösztöndíjasok és Kónya István alpolgármester 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Az ösztöndíjak odaítélésnek napján nagyon sokan örülhettek, sokan élhettek meg olyat, ami maradandó nyomot hagyott bennük – kezdte Kónya István. – Nemcsak azok, akik sikerrel nyújtották be pályázatukat, hanem a bizottság tagjai is, ugyanis teljesen feltöltődve, mosolyogva, ragyogó arccal mesélték, hogy mennyire jó volt látni és átélni azt a délutánt, amikor is tehetséges, szorgalmas fiatalok sora érkezett az ovális teremhez. A tehetség és a szorgalom elismerésre méltó, a Bay Zoltán tanulmányi ösztöndíj életre hívása pedig azért is volt fontos, hogy ne csak szavakkal tudjuk kifejezni, hogy mennyire megbecsüljük az ifjú, gyulai tehetségeket.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az alpolgármester egy Bay Zoltánnal készült interjúból idézett, amelyben az ösztöndíj névadója egy gyermekkori élményéről mesélt, amikor először megfogalmazódott benne, hogy szeretné elérni a Holdat, ami – mint tudjuk – a radarkísérletek által sikerült is neki. Az alpolgármester kiemelte, hogy úgy érzi, a jelenlévő diákokban is legalább annyi kíváncsiság van, mint anno Bayban volt, az persze mindenkinek beállítottságától és érdeklődési körétől függ, hogy mi tölti be a Hold szerepét.

– Őszintén bízom benne, hogy gyulaiságotokat megőrzitek magatokban, és mindig jó szívvel emlékeztek majd ifjúkori öntudatra eszmélésetek helyszínére.

Kónya István köszöntője után Lakatos Béla és Király Dominik klarinétjátéka következett, majd a díjak átadása.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Bay Zoltán tanulmányi ösztöndíjat vehettek át a következő középiskolás tanulók: Árgyelán Eszter, Babinyecz Stella, Bálint Erzsébet, Barát Aszparuh Zoltán, Dudás Árpád, Göndör Vanda, Gyarmat Krisztina, Jimoh Dániel Adenike, Malkócs Boglárka Ibolya, Regős Csaba Bertold, Révész Tamás, Sebestény János, Tar Dániel Attila, Tokaji Csenge, Varga Zoltán és Werner Sándor.

A felsőoktatási intézmények tanulói közül a következőket díjazták az ösztöndíjjal: Balássy Fanni Eleonóra, Beregszászi Balázs, Gyarmat Noémi, Horváth Zsófia, Kelemen Dóra, Krajcsi Emese, Máté Fanni, Megyeri Krisztina, Pavlicz Ágnes, Süli Szabina Mercédesz, Szabó Brigitta, Szegedi Noémi, Szokolyai Adrienn Tímea, Tar Tímea, Vidó Katinka, valamint Zámbó Verona.

Az ünnepség egy közös fotó elkészítésével és a szerződések aláírásával zárult.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)