Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Harmincketten kapnak Bay Zoltán tanulmányi ösztöndíjat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. október 13. 17:50
Harmincketten kapnak Bay Zoltán tanulmányi ösztöndíjat
Ünnepélyes keretek között a gyulai városházán köszöntötték őket

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Harminckét fiatal részesül az idei tanévben Bay Zoltán tanulmányi ösztöndíjban; a diákokat, hallgatókat október 13-án köszöntötték a gyulai városháza dísztermében.

Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere köszöntőjében Karikó Katalin Nobel-díjas biológus és Bay Zoltán gyulai születésű fizikus gondolatait idézve azt tanácsolta az ösztöndíjasoknak, hogy csinálják azt, amiben a kedvüket lelik, és ami hasznos a társadalom számára.

„A kitartásra pedig hatalmas szükségetek lesz, hiszen – ahogyan ezt Bay és Karikó életútja is bizonyítja – jó eséllyel számos kudarc és még több újrakezdés vár rátok, de ha kitartotok, a siker és az elismerés sem fog elmaradni” – fogalmazott.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Kifejtette: a Bay Zoltánról elnevezett ösztöndíjat 2015-ben azért hozták létre, hogy segítsék a helyi tehetségeket, akik így már fiatalon megérezhetik „az elismerés ízét”, és megérthetik, hogy megéri tanulni és jónak lenni valamiben.

Emlékeztetett: eredetileg tíz-tíz középiskolás diákot és hallgatót támogattak, majd később hatvanszázalékos pluszkeretet építettek be az ösztöndíjrendszerbe, így húsz helyett már harminckét fiatalt választhatnak ki. Hozzátette: évről évre ki is használják ezt a lehetőséget, idén is harminckét gyulai vagy Gyulán tanuló fiatal kapja meg a Bay-ösztöndíjat.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Hangsúlyozta: törekszenek rá, hogy minél szélesebb legyen a támogatott tudományterületek spektruma. Idén többek között gyógyszerész-, jogász-, közgazdász-, vegyészmérnök-, építészmérnök-, pszichológus-, informatikus-, biológus- és orvostanhallgató részesül ösztöndíjban.

„Az, hogy tanulmányaitok után hazatértek-e, vagy máshol élitek majd életeteket egyelőre még a jövő zenéje, de azt megígérhetem, hogy mi mindent meg fogunk tenni azért, hogy egy olyan város várjon benneteket haza, amelyben jó élni, és ahol megtalálhatjátok számításaitokat” – mondta a polgármester az ösztöndíjasoknak.

A Bay-ösztöndíjat egy teljes tanévben, tíz hónapra folyósítják; a középiskolások 10 ezer forintot, a hallgatók 15 ezer forintot kapnak egy hónapra.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az idei tanévben ösztöndíjban részesülnek: Baumann Sára, Juhász Krisztina, Kovács Arlett Kata, Kőfaragó Lara Dóra, Papp Renáta, Popa Gréta Diána, Sebestény Janka, Seres Kata Rozália, Fodor Kata, Kovács Viktória, Nicoara Anna, Poczik Zsófia, Pozsár Kincső, Balássy Fanni Eleonóra, Benkő Péter, Berki Tünde, Boros Menta, Bozó Anna Róza, Bozó Zsuzsanna, Dézsi Károly, Emhő Zita Krisztina, Guti Boglárka, Hermann Tamás, Kovács Benjamin, Mátyási Zsombor, Molnár Réka, Orbán Martin, Suhajda Gergő, Szalai Donát, Székács Márk, Szép-Gergely Zsófia Helga, Szöllősi Hanna.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)