Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Átadták a Bay Zoltán tanulmányi ösztöndíjakat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. október 29. 09:00
Átadták a Bay Zoltán tanulmányi ösztöndíjakat
Idén 32 diákot ismertek el

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Átadták a Bay Zoltán tanulmányi ösztöndíjakat október 28-án a gyulai városháza dísztermében. Idén 32 diákot ismertek el.

Az ösztöndíjat 2015-ben hozta létre Gyula Város Önkormányzata azzal a céllal, hogy elismerje a kiemelkedően tehetséges középiskolás és felsőoktatásban tanuló diákokat, és ezen keresztül növelje a város megtartó erejét.

Az elismerés feltétele a kimagasló a tanulmányi eredmény. Az ösztöndíj egy teljes tanévre, azaz tíz hónapra szól, folyósítása – a szeptember és az október hónapot kivéve – havonta történik. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Görgényi Ernő polgármester az eseményen úgy fogalmazott, a tudomány az egyik legnagyobb kincs, és az egyik legfontosabb erőforrás, amivel egy társadalom rendelkezhet. Ezt is kifejezi a képviselő-testületnek az a szándéka, hogy ösztöndíjjal támogassa a legtehetségesebb diákokat – tette hozzá.

– A tudást meg kell becsülni és támogatni kell, ezért is  fontos ez az ösztöndíj, melyet, legyen bármilyen nehéz az önkormányzat anyagi helyzete, minden körülmények között meg akarunk tartani – mondta a városvezető. 

A polgármester arról is beszélt, hogy eleinte 20 diákot terveztek támogatni, de látva, hogy mennyi tehetséges fiatal van a városban, 32-re emelték a keretet az évek során.  

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Idén ösztöndíjban részesültek: Balássy Fanni Eleonóra (Eötvös Loránd Tudományegyetem), Berki Tünde (Szegedi Tudományegyetem), Boros Menta (Szegedi Tudományegyetem), Bozó Anna Róza (Budapest Corvinus Egyetem), Emhő Zita Krisztina (Debreceni Egyetem), Fáskerti Petra (Szegedi Tudományegyetem), Ficzere Péter Botond (Szegedi Tudományegyetem), Guti Boglárka (Pázmány Péter Katolikus Egyetem), Mátyási Zsombor (Pannon Egyetem), Megyeri Martina (Szegedi Tudományegyetem), Molnár Réka (Budapest Corvinus Egyetem), Nicoara Eszter (Szegedi Tudományegyetem), Orbán Martin (Semmelweis Egyetem), Rossu Alexandra (Szegedi Tudományegyetem), Suhajda Gergő (Szegedi Tudományegyetem), Szép-Gergely Zsófia Helga (Szegedi Tudományegyetem), Serfőző Anna (Eötvös Loránd Tudományegyetem), Szalai Donát (Semmelweis Egyetem), Székács Márk (Budapest Corvinus Egyetem), Szöllősi Hanna (Szegedi Tudományegyetem), Fodor Kata (Erkel Ferenc gimnázium), Juhász Krisztina (Nicolae Bălcescu román gimnázium), Kovács Arlett Kata (Erkel Ferenc gimnázium), Kovács Viktória (Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium), Kőfaragó Lara Dóra (Erkel Ferenc gimnázium), Nicoara Anna (Erkel Ferenc gimnázium), Papp Renáta (Karácsonyi János katolikus gimnázium), Poczik Zsófia (Andrássy Gyula gimnázium), Popa Gréta Diána (Karácsonyi János katolikus gimnázium tanulója), Pozsár Kincső (Erkel Ferenc gimnázium), Réthelyi Eszter (Nicolae Bălcescu román gimnázium), Sebestény Janka (Erkel Ferenc gimnázium). 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)