Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Zűrzavaros felnőttzakó és élre vasalt ifjúsági győzelem

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. szeptember 24. 10:30
Zűrzavaros felnőttzakó és élre vasalt ifjúsági győzelem
Gyulasport NKft.–Lajosmizsei UKC 23–25 (13–13)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság délkeleti csoportjának második fordulójában a Gyulasport NKft. csapata a Lajosmizsei UKC együttesét fogadta szeptember 23-án. A Barna Károly által irányított fürdővárosi együttes az első fordulóban elbukott mérkőzés után próbálta meg kiköszörülni a csorbát.

____Eredeti-P1240648.JPG

Zűrzavaros derbin bukott a Barna-együttes

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Gyulasport NKft.: Borsos E., Nagy N.1, Rácz Kl. 1, Nagy I., Radnóti M. 5, Csapó H. 6/6, Nagy C. 2. Csere: Nagy B., Komlósi Cs., Bozó A. 3/3, Buzási O. 3/1, Asztalos A. 1, Gyepes R., Csiffáry Cs.1, Boruzs B. és Szabó L. Vezetőedző: Barna Károly.

A felnőttcsapat játékosainak az elmúlt forduló hibáit kellett kijavítaniuk. Az együttes tagjai már a bemelegítésre is úgy jöttek ki, hogy mindent egy lapra tesznek fel, és a győzelem reményében lépnek pályára. Az ellenfél csapatát is ugyanez hajtotta előre, hiszen az első fordulóban ők is botlottak, így igazi rangadó kerekedett az összecsapásból.

A nagy akarás nagyon sok hibával párosult, mindkét csapat kapkodva támadott, és kőkeményen védekezett. Nagy rohanás folyt a pályán, rengeteg szabálytalansággal fűszerezve. A kőkemény védekezésnek ára is volt, hiszen rengeteg kiállítást és két kizárását is hozott a találkozó. A játékvezetők szinte egymás után fújták be a büntetőket, melyekből a gyulaiak jöttek ki rosszabbul, hiszen rendre döntő helyzetekben rontottak az ítéletvégrehajtók. Az első félidőben felváltva estek a gólok, ám ekkor még a fürdővárosi együttesnél volt az előny. Az egy-két gólos különbségnél azonban nem tudta feljebb tornázni az eredményt a Barna-legénység. A félidei eredmény is mutatja a pályán zajló küzdelmet.

A második félidőben sem lassítottak a tempón a felek, így kapkodó és hektikus játékot láthatott a közönség. A fordulat a 24. percben állt be, amikor 21–22-es vendég előnynél ziccert hibázott a Barna Károly vezette gárda, ami után két gólt is kaptak. A háromgólos hazai hátrányból még megpróbált felkelni a „várvárosi” együttes, ám egy újabb ziccer kihagyása megpecsételte a sorsukat.

A Gyulasport NKft. csapata második vereségét szenvedte el a bajnokságban. A Barna Károly vezette gárda egy kis pihenő után a Gyomaendrődi NKSE ellen bizonyíthatja erejét.

– A múlt heti kudarcon a csapat túltette magát. A nagy akarás és a bizonyítási vágy nagyon sok technikai hibával és ziccerek kihagyásával párosult. A játékosok mai hozzáállására lehet építeni. Nyugodtabb játékkal és ezzel a lelkesedéssel még sokszor megörvendeztetjük szurkolóinkat, akiknek ezúton köszönöm a mai lelkes biztatásukat – mondta a mérkőzés után a vezetőedző.

 

____Eredeti-P1240630.JPG

Nem volt kegyelem az ifjúságiak mérkőzésén

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Gyulasport NKft.–Lajosmizsei UKC 45–16 (24–10)

Gyulasport NKft.: Varga M., Szabó L. 7, Boruzs B. 11, Gyepes R. 4, Bozó A. 9, Szappanos R. 4, Nagy I. 3.  Csere: Hudák D., Bicskei B. 3/1, Balázs E., Tóth M. 4/2. Vezetőedző: Barna Károly.


A Gyulasport NKft. ifjúsági csapata az első fordulóban a Szarvasi NKK elleni győzelemmel hangolt a Lajosmizsei UKC elleni párharcra. A gyulai gárda komolyan vette a párharcot, és már a mérkőzés 10. percében 9–1-es előnnyel bírt ellenfelével szemben. A csapat kiváló védekezését bizonyítja, hogy a vendégek góljaik nagy részét büntetőből érték el, támadásokból szinte csak elvétve találtak a gyulai kapuba. Mindkét csapat keményen védekezett, aminek sok kiállítás és hétméteres lett a büntetése.

Már az első félidő végére tetemes előnyt dobott össze a Barna Károly vezette együttes, amit fokozatosan növeltek az összecsapás végig. Boruzs Barbara és Bozó Anna góljaival, míg Szabó Leila villámgyors labdaszerzéseivel segítette csapatát. Minden pályára lépő játékoson érezhető volt a kézilabda iránti alázat, így mindenki hozzátette tudása legjavát.

A Gyulasport NKft. ifjúsági csapata második győzelmét érte el a bajnokságban, aminek köszönhetően a tabella első helyéről várhatják a Gyomaendrődi NKSE elleni párharcot.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)