Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ránk süt a napocska

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2017. szeptember 23. 09:21
Ránk süt a napocska
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti

Szombaton szakadozott lesz a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap, és helyenként záporeső is kialakul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 12 és 17 fok között valószínű – írja a Met.hu.

 

Várható időjárás az ország területén szombat estig

Szombaton szakadozott lesz a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap, és helyenként záporeső is kialakul. Késő délutántól csökken a felhőzet, de a Dunántúlon késő estig még lehetnek erősen felhős körzetek. Emellett az éjszaka második felében északkelet felől beborul az ég, és egyre többfelé várható eső, zápor, majd szombat napközben tovább terjed nyugat, délnyugat felé a felhőzet és a csapadék. Legnagyobb eséllyel az Észak-Alföldön, legkisebb valószínűséggel a Dél-Dunántúlon eshet az eső. Az északnyugati, nyugati szél többfelé megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 12 és 17 fok között valószínű.

 

Távolabbi kilátások vasárnaptól szerdáig

Az időszak első felében többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, inkább csak keleten lehet némi napsütés. Több alkalommal és összességében többfelé várható eső, zápor. Keddtől kezdve a csapadék egyre inkább a Dunántúlra húzódik vissza, ezzel együtt keleten hosszabb időre is kisüthet a nap.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 80 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7 és 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti 13, 19 fokról a hét közepére 18, 23 fok közé emelkedik.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól.

 

Orvosmeteorológia

Frontátvonulás nem nehezíti a mindennapjainkat, de a magasban továbbra is hideg levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, ezért azoknál, akiknek a neuro-hormonális rendszere nem működik „olajozottan”, azok hidegfront jellegű változásokat tapasztalhatnak. Ilyen változás lehet a fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése. A közlekedésben résztvevők is fokozottabban figyeljenek!

 

Pollenjelentés

Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja jellemzően alacsony marad, ugyanakkor esetenként – elsősorban a Dunántúl déli részén, illetve az Alföld egyes területein – még elérheti a tüneteket okozó közepes szintet. A többi nyáron virágzó allergén növény, így a pázsitfűfélék, az üröm, az útifű, a libatopfélék, a csalánfélék és a kenderfélék pollenje is már csak alacsony koncentrációban van jelen. Előfordulhat még egy-egy szem a lórom, valamint a ciprus- és tiszafafélék virágporából is. A kültéri allergén gombák spóraszáma általában közepes-magas, de helyenként nagyon magas is lehet.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)