Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az Aradi Törvényszék delegációja látogatott Gyulára

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2017. szeptember 15. 15:00
Az Aradi Törvényszék delegációja látogatott Gyulára
A magyar és román szakemberek megismerhették egymás jó gyakorlatait

A bíróságok közötti nemzetközi kapcsolatok megerősítése érdekében tett látogatást a fürdővárosban az Aradi Törvényszék delegációja szeptember 8-án – tájékoztatta lapunkat pénteki közleményében a Gyulai Törvényszék.

Az Aradi Törvényszék vezetőiből, bíráiból és informatikusaiból álló küldöttséget Bagdi Árpád Gyula köszöntötte. A Gyulai Törvényszék elnöke beszédében a szomszédos országok bíróságával történő együttműködés fontosságára hívta fel a figyelmet. Hangsúlyozta: a hasonló találkozók lehetőség teremtenek egymás jó gyakorlatainak megismerése.

Mint írták, a román szakemberek érdeklődését elsősorban a magyar bírósági fogalmazók és titkárok munkája és képzése, valamint a bíróvá válás folyamata, jogszabályi háttere keltette fel. Az aradi bírósági informatikusok az általuk használt, elektronikus kapcsolattartásra szolgáló rendszert mutatták be a gyulaiaknak.

A közleményből kiderül: a mostani látogatás nem volt előzmények nélküli, az Aradi Törvényszék elnöke és elnökhelyettese idén áprilisban már felkereste a Gyulai Törvényszéket, májusban pedig Aradon fogadták a fürdővárosi küldöttséget. A következő találkozóra a közeljövőben Romániában kerül sor. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)