Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Baudermann Dezsőt köszöntötték 95. születésnapján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2017. szeptember 15. 15:30
Baudermann Dezsőt köszöntötték 95. születésnapján
Dezső bácsi az első olyan nyugdíjas, akit második alkalommal köszöntenek szépkorúként a fürdővárosban

Baudermann Dezsőt köszöntötte a gyulai városvezetés szeptember 15-én, 95. születésnapján. A nyugdíjas otthonában fogadta Kiss Szabolcsot, a választókerület képviselőjét és Alt Norbert alpolgármestert, akiktől tortát, virágcsokrot és egy Magyarország miniszterelnöke által aláírt emléklapot vehetett át.

Baudermann Dezsőt otthonában köszöntötte Kiss Szabolcs és Alt Norbert 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Dezső bácsiról megtudhattuk, hogy 1922. szeptember 14-én született Gyulán, és születése óta abban a házban lakik, amelyben most, 95 évesen. Három testvére volt, iskoláit Gyulán végezte, később inasévek következtek, majd kádárként közös vállalkozásban dolgozott édesapjával.

Első és egyetlen szerelme a felesége volt, akivel 1946 augusztusában házasodtak össze, és 60 évet éltek együtt. Három gyermekük született, két fiú és egy lány, akik öt unokával és két dédunokával ajándékozták meg őket.

Dezső bácsinak óriási szőlője volt a paradicsomi városrészen, melyből bort készítettek, és eladták a helyi üzletekben. Ma is szeret a kertben tevékenykedni, fia elárulta, hogy órákig képes kapálni és rendezgetni a kert körüli teendőket, akár a nyári melegben is.

Az is kiderült, hogy ő az első olyan személy, akit a városvezetés immár második alkalommal köszönt, hiszen kilencvenedik születésnapján is jelen voltak. Természetesen nem mulasztottuk el Dezső bácsitól megkérdezni azt, hogy mi lehet a hosszú élet titka, kérdésünkre azt válaszolta: a munka és az imádság az, ami sokáig egészségben tartja az embert. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)