Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A mellőzött nudista nő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • MAGAZIN • 2017. szeptember 13. 12:30
A mellőzött nudista nő
A lakatfa mellett találtunk rá

A szív alakúra formázott gyulai lakatfát biztosan minden helyi ismeri, a szomszédságában pihenő meztelen nő szobrát viszont szinte senki.

A rejtélyes nőalak

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Napok óta keresem annak a fekvő női aktnak a dokumentációját, amely már hosszú évek óta napozik a Park Hotel előtti lakatfa mellett. Egy kevésbé sikerült alkotásról van ugyan szó, de létezik, látható, megtekinthető, körbejárható, és mivel rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal, köztéri szobornak számít. Ezért sem értem, miért merült feledésbe, hisz ha csupán a szálló vendégei haladnak el mellette naponta, akkor minimum tízen biztosan érintkeznek vele, ha még csak közvetetten is.

Igyekeztem segíteni magamon, és a rendelkezésemre álló idő alatt végigböngésztem Gyula város összes térplasztikáját ismerő képes adatbázist, plusz még a vonatkozó régi újságokat is, hátha felbukkan valahol valami, de semmi sem jött elő az írott és elektronikus emlékezetből. Illetve valami mégis, egy videó, amit lelkes olvasóink egyike készített a műtárgyról három évvel ezelőtt (itt megnézhetik).

Felvétele abban segít, hogy megmutassam Önöknek, melyik művészi kompozícióról van szó, abban nem, hogy válaszoljak a legelemibb kérdésekre: ki, mikor, hol.

Egyetlen esélyem maradt tehát arra, hogy megtudjam, ki az alkotója ennek a kőkemény, dagadó izmú ruhátlan hölgynek, éspedig: ha felbukkan a művész, vagy netán valaki a hírlap olvasói között, aki tudja. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)