Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az anyatejes táplálást népszerűsítették

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. szeptember 08. 16:37
Az anyatejes táplálást népszerűsítették
A gyulai területi védőnői szolgálat rendezvényére százötvenen kaptak meghívást

A gyulai Vigadóban megtartott rendezvénnyel népszerűsítette az anyatejes táplálást a területi védőnői szolgálat szeptember 8-án. Az anyatejes táplálás világnapja alkalmából szervezett programra a kismamákat, a várandósokat és a csemetéket is meghívták a helyi védőnők.

Az anyukákat és a babákat is meglepetésekkel várták az anyatejes táplálás világnapján

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az anyatej mindent tartalmaz, ami a csecsemők fejlődéséhez szükséges

A szervezők képviseletében Szilágyiné Schneider Andrienn védőnő lapunknak elmondta, hogy a programot 20 évvel ezelőtt hagyományteremtő szándékkal indították útjára, és nagy örömükre szolgál, hogy végül egy minden évben megrendezett eseménnyé vált.

– Hivatalosan augusztusban van az anyatejes világnap, de úgy látjuk jobbnak, ha szeptemberben rendezzük meg az eseményt, hiszen ilyenkor több kismama ráér. Ezúttal mintegy 150 érintettet hívtunk meg, akiknek minden évben előadásokkal és zenés programmal kedveskedünk – emelte ki a helyi védőnő.

Rozek Anikó, az Egészségügyi Alapellátási Intézmény megbízott intézményvezetője hozzátette, hogy az anyatejes táplálás azért kiemelten fontos, mert az anyatej mindent tartalmaz, ami a csecsemők fejlődéséhez szükséges, és erősíti az immunrendszert. 

A program köszöntőkkel indult. Kónya István alpolgármester hangsúlyozta, hogy a szoptatás testi és lelki táplálkozás egyaránt.

– Azt gondolom, hogy minden apának fel kell ismernie azt, hogy ez az időszak milyen megerőltető lehet a kismamáknak, ezért igyekeznünk kell párjainkat mindenben támogatni. A fizikai táplálkozásban az édesanya tud segítséget nyújtani, ám a „lelki táplálkozásban” mi is segítséget nyújthatunk – fogalmazott az alpolgármester.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Gyula és térsége jól áll a kizárólagos anyatejes táplálást tekintve

A folytatásban dr.  Abdulrahman Abdulrab Mohamed gyermekorvos tartott előadást, melyben kitért arra, hogy a legutóbbi eredmények szerint Gyula és térsége jó helyen áll a kizárólagos anyatejes táplálás és szoptatás tekintetében.

 – Az anyatej nem csupán tej, hanem egy élő szövet, és akármennyire jól fejlett az orvostudomány, sohasem lesz képes ahhoz hasonlót gyártani. Én úgy gondolom, hogy talán az egészségügyi dolgozók, a  szakemberek hibája is az, hogy korábban nem foglalkoztunk eleget a szoptatással, de ma már egy szigorú protokoll van erre minden osztályon és minden megyében, így reményeink szerint tovább folytatódik majd az anyatejes táplálás növekvő tendenciája. Fontos, hogy a szoptatás akár az első órákban elkezdődjön a születés után, aminek nagyon nagy hatása van a későbbi időszakra is, hiszen ha az megvalósul, akkor az édesanya jó eséllyel még sokáig fogja tudni táplálni a gyermekét – emelte ki a gyermekorvos.

A folytatásban a jelenlévők Csüllög Ferenc zenés műsorát hallgathatták meg, közben fotókiállításon és nyereményjátékon is részt vehettek a kismamák. Az egész napos program beszélgetéssel, játékkal és megvendégeléssel zárult a gyulai Vigadóban.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)