Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Addig edd, amíg van!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi FerencMAGAZIN • 2017. szeptember 03. 07:00
Addig edd, amíg van!
Pár hét, és a jó dinnye már kincs lesz
____Eredeti-gorogdinnye.jpg

képünk illusztráció

Forrás: Foodrepublic.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Edd meg a dinnyét, mert nem fér semmi a hűtőbe! – lép fel támadólag a párom és a 240 literes hűtő. No, azért nem esik olyan nehezemre, mert tudom, pár hét, és a jó dinnye már kincs lesz.    

Akkor fogyasszuk ezeket az értékes zöldségeket, amikor van rá lehetőségünk, (még ha bele is döglünk a vitaminok gyűjtésébe). Többen gyümölcsnek hiszik a dinnyét, pedig erről szó sincs. A kabakosok egyik legnépszerűbb zöldsége. Ilyen kabakos az uborka, a spárgatök, az olajtök, a cukkini stb.

A kert a szorgos embernek folytonosan biztosítja a napi örömöket. Az őszi „telespájz” megint csak a sikerélményünket növelheti, főleg, ha nem találkozunk az oroszokkal odabent. Az lehet, hogy az oroszok a spájzban vannak, de a tennivalónk – igen sok! – a kertekben. A betegségek és a kártevők jelen vannak. A védekezést, ha lehet, ne vegyszerrel végezzük el, hanem kézzel szedjük le a beteg, fertőzött részeket, rossz gyümölcsöket, terméseket.

Még akár másfél hónap vegetáció van hátra, ne hanyagoljuk el a növényeinket. Még lehet szemezni a gyümölcsfáinkat! Nemcsak gyökérnyakba, magoncba lehet szemezni, hanem a fák bármely részén lévő egy-két éves vesszőkbe a fa alkalmas pontján. Így  a későbbi alakítások során tetszetős fát tudunk alakítani. Nem tudok többet írni kedves olvasók, mert mennem kell dinnyét enni!

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)