Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kiválóan szerepeltek a dobószámok világbajnokságán a gyulai szenior atléták

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. augusztus 29. 15:00
Kiválóan szerepeltek a dobószámok világbajnokságán a gyulai szenior atléták
Kovács István három arannyal, Kutasi Imre két ötödik és két hetedik hellyel gazdagította eredményeit
____Eredeti-P1230193.JPG

A gyulai szenior atléták már a hazai versenyre készülnek

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A tatai olimpiai edzőtábor adott otthont a XII. LSW és WTC Speciális Dobószámok Világbajnokságának. Az augusztus 18. és 20. között megrendezett seregszemlén 12 nemzet 160 versenyzője küzdött az érmekért.

A világbajnokság mezőnye olyan versenyszámokban mérhette össze tudását, mint a gránáthajítás, a történelmi kalapácsvetés vagy a golyóhajító hárompróba.

A nemzetközi viadalon a Gyulai Atlétikai Club két örökifjú sportolója is képviseltette magát, hiszen az indulók között Kovács István és Kutasi Imre is versenybe szállt a rangos világeseményen.

Kovács István golyóhajító hárompróbában, golyóvető hárompróbában és öt kilogrammos kőlökésben is rajthoz állt. A gyulai versenyző mindhárom versenyszámát megnyerte, így újabb világbajnoki érmekkel bővítette gyűjteményét. A szenior atléta a 90 évesek csoportjában lett háromszoros világbajnok.

Kutasi Imre a 70 évesek csoportjában állt a dobókörbe. A fürdővárosi versenyző gránáthajításban és nehéz-kalapácsvetésben az ötödik helyre hajította magát, míg merev nyelű kalapácsvetésben és egykezes láncos súlyvetésben a hetedik helyre hajította sporteszközét.

A két szenior versenyző nem pihenhet, hiszen mindketten rajthoz állnak a szeptember 16-án sorra kerülő gyulai versenyen.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)