Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 160 kisdiák ül be a gyulai iskolapadokba szeptemberben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. augusztus 29. 14:30
160 kisdiák ül be a gyulai iskolapadokba szeptemberben
A gyulai tankerület intézményei közül az Implom József általános iskolát választotta a legtöbb elsős

A soron következő tanév közeledtével annak jártunk utána, hogy idén hány gyermek kezdi meg az évet a gyulai tankerület oktatási intézményeiben. Kiderült: idén a Gyulai Implom József Általános Iskolába iratkoztak be a legtöbben, ott három osztályban 70 elsős kezdi meg az iskolás hétköznapokat a 2017/2018-as tanévben.

Képünk az 5. számú általános iskola korábbi évnyitóján készült 

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs 

Teleki-Szávai Krisztina, az Gyulai Tankerületi Központ igazgatója lapunknak elmondta: a tankerületbe járó elsősök összlétszáma 160 fő, mely számot a tankerület négy általános iskolája adja.

– A Gyulai Implom József Általános Iskola 5. Sz. Általános Iskola és Sportiskola Tagintézményében két osztály indul 33 fővel, a Gyulai Dürer Albert Általános Iskolába 44 elsős iratkozott be, és két osztályt indítanak, tagintézményében, a Bay Zoltán általános iskolában pedig 13-an kezdik meg az iskolaévet. A Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégiumban idén 96 kilencedikes tanul majd, három osztályban – részletezte az igazgató. 

Teleki-Szávai Krisztina hozzátette: mindezek nem kőbe vésett számok, hiszen minden évben alakulhat úgy, hogy a nyár folyamán egy-egy költözés vagy más, előre nem látható ok befolyásolja némiképp a diákok végső létszámát.

Azt is megtudtuk, hogy a tankerületben nyáron sem áll meg az élet, hiszen ilyenkor nyílik alkalom az egyes épületeken szükséges javítások megvalósítására. Idén az Erkel Ferenc gimnázium kollégiuma kapott külső szigetelést, és napkollektorokat is felszereltek az épületre. Teleki-Szávai Krisztina kiemelte: a munkálatok jól haladnak, év elejére elkészül a kollégium.

A tankerülethez tartozó gyulai iskolák évnyitóiról is érdeklődtünk. Az Erkel Ferenc gimnáziumban, az Implom József általános iskolában és az 5. számú általános iskolában 31-én 17 órakor tartják meg az ünnepséget. Ugyanezen a napon rendeznek évnyitót a Dürer Albert általános iskolában 16.30-kor, a Bay Zoltán általános iskolában pedig egy nappal korábban, 30-án 17.30-kor nyitják meg az évet az általános iskolások számára.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)