Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Telepítsünk szamócát!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2017. augusztus 20. 07:00
Telepítsünk szamócát!
A jobb gyökeresedés miatt morzsalékos talajba ültessük a palántákat
____Eredeti-szamoca.jpg

képünk illusztráció

Forrás: monrovia.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Az új szamóca telepítése is megtörténhet. A magyar fajták kiváló ízekkel ejtik rabul kóstolóikat. A telepítés előtt sok szerves trágyát, akár istállótrágya és komposzt keverékét ássunk be a talajába, de jó sokat.   

Érdemes talán szegélynek ültetni a szamócát, mert az ápolást megkönnyíti ez a módszer. A többsoros telepítésnél hajlamosak vagyunk rá, hogy keskeny sorközöket hagyunk, amitől is a későbbiekben az ápolás már nehezebb lesz. A telepítés rendkívül igényli a nagyon morzsalékos talajt a jobb gyökeresedés miatt. Az öntözést ne felejtsük el megismételni! Amennyiben visszatérnek még a meleg napok, Rashel-hálóval árnyékoljuk a szamócát a tűző nap elől!

A hortenzia a nagy virágaival igen népszerű növénynek számít. A szaporításával még nem késtünk meg. Félfás, 15-16 cm dugványokat vágjunk le, amiket némi gyökereztető szerrel megtámogatva eredményesen gyökereztethetünk. A gyökereztető talaj perlites tőzeg, tőzeges homok vagy perlites homok lehet. A dugványokat cserépbe tegyük, hogy télire védett helyre tudjuk tenni. A cserepekre húzzunk nylonzacskót, hogy párásan tartsuk a dugványt. Az öntözések alkalmával azért egy kicsit szellőztessünk rájuk. A cserepekben szúrjunk le 1-2 vesszőt a talajba, hogy a zacskó ne tapadjon a levelekre.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)