Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Magyar Hagyományőrző Nappal folytatódott a Gyulai Nyár rendezvénysorozat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. KULTÚRA • 2017. augusztus 09. 13:30
A Magyar Hagyományőrző Nappal folytatódott a Gyulai Nyár rendezvénysorozat
Őseink életével, hétköznapjaival és harcmodorával lehetett megismerkedni a várkertben

Különleges programokkal folytatódott a Gyulai Nyár rendezvénysorozat augusztus 8-án. Az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. által életre hívott program a magyarság tematikájában nyújtott szórakozási lehetőséget a kilátogatóknak.

a hódmezővásárhelyi katonazenekar koncertjével indult a program

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az első fellépő a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Zenekara volt. A hódmezővásárhelyi katonazenekar pattogós indulókkal és lelkesítő dallamokkal vezette be a programok sorát.

A folytatásban a gyulai Kerecsényi László Íjász Egyesület három tagja tartott bemutatót a kilátogatóknak, amelyből kiderült, hogy milyen íjakkal, szablyákkal és fokosokkal harcoltak eleink. Az előadás végén egy XVI. századi puska is elsült, nem kis derültséget és ijedelmet okozva a nézők között.

A harcászati bemutató után is a „vérengzésé” volt a főszerep, hiszen egy rendkívül látványos solymászbemutatót nyújtott a közönségnek Árgyelán Adrienn és Czene Ferenc. A bemutató alatt az érdeklődők mindent megtudhattak a solymászat kellékeiről, az „idomítás” menetéről, és láthatták az ölyveket akció közben is.

Az igazán magyaros programot a Tűz-kör Közhasznú Kulturális Egyesület, azaz a Tűz-kör Dobkör előadása zárta, amely segített elmélyülni az ősi spiritualitás világában.

GYULAI HÍRLAP • 2017. augusztus 09. 18:00
Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)