Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Aranyláb a fürdővárosi „beachen”

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. augusztus 10. 16:30
Aranyláb a fürdővárosi „beachen”
Ezt sportold a Gyulai Várfürdőben! – 4. rész

A Gyulai Hírlap új sorozatot indított útjára, amelyben sorra próbáljuk ki azokat a sportolási lehetőségeket, amelyek a Gyulai Várfürdő területén várnak a látogatókra. A sorozat negyedik részében újrafényezhettem igazolt labdarúgóként futtatott „aranylábamat”.

____Eredeti-GYHRCSD_0008.JPG

Szemünk a pályán

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A Békés Megyei Szabadidős Klubok Tanácsa hosszú évek óta rendszeresen visszajár, hogy újra és újra a „homoki foci” legjobbjaival töltse meg a Gyulai Várfürdő strandfocipályáját. Domokos András elnök jóvoltából én is bekapcsolódhattam a vegyes csapatok vetélkedésébe.

A hagyományos futball nagyon közel áll hozzám, hiszen amellett, hogy a Real Madrid „ősszurkolója” vagyok, sihederkoromban a Tarhos SE igazolt játékosaként kergettem a bőrt. Gyermekként a faággal való kardozás mellett az ad hoc futballmérkőzések voltak a kedvenc elfoglaltságaim. A bárhol és bármikor kipattanó pöttyös lasztis fociháborúk során elegendő képességgel ruháztam fel magam ahhoz, hogy megvillanthassam tudásomat a homokban.

 

____Eredeti-GYHRCSD_0021.JPG

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az elején még tényleg így gondoltam!  Az első támadás során azonban rá kellett jönnöm, hogy hírhedt egyensúlyzavarom ezen a pályán is hátráltató tényezőként fog szolgálni. A süppedős talaj a robbanásszerű gyorsulásomat is visszafogta, így egy fegyver maradt csak számomra, a Zinedine Zidane-féle „látás a pályán”.

A Pusztaföldvár csapatában kaptam helyet, azaz köztük botorkáltam a homokbuckákon, míg ellenfelünknek a békéscsabai Wanted FC-t sorsolták. A „tengerparti” derbi végeredménye számomra a mai napig ismeretlen, hiszen annyira belelendültem a labdazsonglőrök varázslatos világába, hogy nem figyeltem, hány góllal győzött csapatom.

Mert az biztos, hogy csak az én csapatom nyerhetett. Ki más, ha már ott játszottam?

 

____Eredeti-GYHRCSD_0003.JPG

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)