Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elő a locsolókkal!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2017. július 09. 07:00
Elő a locsolókkal!
A száraz időjárás nagyon igénybe veszi frissen ültetett fáinkat
____Eredeti-ontozes_gabrislandscapingcom.jpg

KÉPÜNK ILLUSZTRÁCIÓ

Forrás: Gabrislandscaping.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

A száraz időjárás nagyon igénybe veszi frissen ültetett fáinkat. Ez természetesen még a közelmúltban (előző években) telepített fákra is vonatkozik, hiszen a gyökeresedésük még nem teljes.

Öntözzük őket! Az utcai, a város által nekünk és a mi pénzünkből ültetett fákat is öntözzük meg, legalább egy locsolónyi vízzel, és ne dacoljunk, hogy nem mi ültettük, nem a miénk! De igen, a miénk, és nekünk ad árnyékot, friss levegőt! Egy-két locsoló víz nem tesz tönkre senkit, de a fácskáknak az életet jelenti.

Az idősebb gyümölcsfák is meghálálják a gondozást, mivel nem kell elhullajtaniuk a termésük egy részét az életük megtartása érdekében.

Az utóbbi napokban ismét megjelent a gyapjastetű és az ugró kabóca, a puszpángmolyról nem is beszélve. Feltétlen védekezzünk ellenük, mert a puszpángmoly kivételével mind polifág kártevők, tehát mindenre rátelepszenek, mindent károsítanak! A Spilan, Mospilan, Karate megfelelő védelmet nyújthat, ha az előírásokat pontosan követjük.

Sajnos az örökzöldjeinket is megtámadták az aknázómolyok, illetve a rézmetsző szúk. Csak rajzáskor tudjuk gyéríteni őket, mert az életmódjuk szinte lehetetlenné teszi az ellenük való védekezést. A fent említett szerekkel és egy kis nedvesítőszerrel, nagy lémennyiséggel, eredményesen gyéríthetjük ádáz ellenségeinket.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)