Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Még az idén ősszel elkezdődhet a gyulai Eminescu utca korszerűsítése

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • HÍREK • 2017. június 28. 15:20
Még az idén ősszel elkezdődhet a gyulai Eminescu utca korszerűsítése
A képviselő-testület csütörtökön dönt Románváros fő ütőerének felújításáról

Biztonságosabb, korszerűbb és esztétikusabb lesz a gyulai Eminescu utca, amennyiben a képviselő-testület elfogadja az erre vonatkozó javaslatot. A 90 millió forintot meghaladó beruházás tervéről szerdán sajtótájékoztatón számolt be Kiss Szabolcs, a választókerület képviselője és Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere. 

____Eredeti-IMG_9023.JPG

Kiss Szabolcs és Görgényi ernő 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Június 29-i ülésén dönt a Gyula város képviselő-testülete arról, támogatja-e Kiss Szabolcs javaslatát, amelyben a választókerület képviselője az Eminescu utca felújítását kezdeményezte. A fideszes politikus ezt még jelöltként vetette fel, a városvezetőség pedig jónak látta az ötletet, és nekilátott a terv kidolgozásának.

– Miután több pályázaton is megpróbáltunk támogatáshoz jutni, de nem sikerült, és mivel újabb pályázati kiírások erre vonatkozóan nem lesznek, Gyula városa saját forrásból kívánja elkülöníteni a beruházáshoz szükséges 90 millió 500 ezer forintot – mutatott rá Görgényi Ernő polgármester a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. Mint mondta, azt javasolták, a modernizálás kivitelezését és ütemezését illetően osszák fel az utcát három szakaszra, mert a projekt pénzügyileg így kezelhetőbb, és a városnak is előnyösebb.

A polgármester értesülése szerint a felújítást a városi grémium mindegyik bizottsága szükségszerűnek látja, ami azt jelenti, hogy amennyiben ezt a holnapi, csütörtöki ülésen szavazataikkal is igazolni fogják, a közbeszerzési eljárás lefolytatását követően még az idén ősszel elkezdődhetnek a munkálatok. Első lépésben a Vár utcától az Ernyő utcáig terjedő szakasz fog megújulni.

Kiss Szabolcs kifejtette, a beruházás során mindkét oldalon kiszélesítik a pályatestet, összesen 100 centiméterrel, új zöldövezetet alakítanak ki, átépítik a járdákat, és kicserélik az útburkolat alatti vízvezetékrendszert. Egy korábbi, szintén testületi ülésen elhangzott interpellációra válaszolva a gyalogosok helyzetén is könnyítenek azzal, hogy átkelőhelyet létesítenek számukra az Eminescu utca legelején, a Vár utcánál. Eredetileg ezt a Galamb utcánál szerették volna megnyitni, de a forgalmi, közlekedési szabályok ott nem teszik lehetővé.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)